VIDEO Ucraina a reacţionat. Oraşul Rusiei unde sunt 14 morţi, din cauza dronelor Kievului

DE Florin Budescu | Actualizat: 30.12.2023 - 18:42
Ucraina a reacţionat. Oraşul Rusiei unde sunt 14 morţi - Foto: Profimedia Images

Ucraina a reacţionat. Oraşul Rusiei unde sunt 14 morţi, din cauza dronelor Kievului. Alţi 108 au fost răniţi într-un atac ucrainean, la Belgorod, un oraş rusesc aflat nu departe de graniţă.

SHARE

Ucraina a reacţionat. Oraşul Rusiei unde sunt 14 morţi, din cauza dronelor Kievului. Alţi 108 au fost răniţi într-un atac ucrainean, la Belgorod, un oraş rusesc aflat nu departe de graniţă, a anunţat ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Atacul ucrainean, la care Vladimir Putin a promis o ripostă, intervine după ce, cu o zi înainte, Moscova a efectuat cel mai amplu atac aerian asupra Ucrainei, de la începutul războiului, omorând 39 de oameni, potrivit celui mai recent bilanţ.

Ucraina a reacţionat. Oraşul Rusiei unde sunt 14 morţi

"Potrivit celor mai recente informaţii, 12 adulţi şi doi copii au murit la Belgorod. În plus, 108 persoane, inclusiv 15 copii, au fost rănite", a scris pe Telegram Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Imaginile publicate de autorităţi au arătat maşini în flăcări şi clădiri cu geamurile sparte. Preşedintele rus Vladimir Putin a fost "informat" despre aceste atacuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse.

Moscova a anunţat că atacul asupra Belgorodului nu va rămâne "nepedepsit", acuzând direct armata ucraineană. Ministerul rus al Apărării a lăsat să se înţeleagă că va exista o ripostă la bombardamentele Ucrainei.

Citeşte şi: VIDEO Supertunul rusesc „Bestia” își face debutul pe frontul din Ucraina. Costă 5 milioane $

"Regimul de la Kiev, care a comis această crimă, încearcă să distragă atenţia de la înfrângerile de pe front şi, de asemenea, să ne provoace la acţiuni similare.

Subliniem faptul că Forţele Armate Ruse vizează doar instalaţiile militare şi infrastructura direct legată de acestea. Vom continua să facem acest lucru. Această crimă nu va rămâne nepedepsită", transmite ministerul condus de Serghei Şoigu, conform News.ro.

Un bilanţ anterior al atacului de la Belgorod indica zece persoane moarte, inclusiv un copil, şi 45 de răniţi.

Loviturile ucrainene s-ar fi abătut asupra centrului oraşului Belgorod, capitala regiunii ruse cu acelaşi nume aflate în sud-vestul ţării, la graniţa cu Ucraina.

Citeşte şi: Un român s-a decis să lupte în Ucraina împotriva rușilor: „Avem înregistrări video pentru cei dragi”

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunţat că o zonă rezidenţială a fost lovită şi i-a îndemnat pe toţi locuitorii să se mute în adăposturi antiaeriene, în timp ce sirenele răsunau în jurul oraşului Belgorod.

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu nordul Ucrainei, a suferit, ca şi alte zone de frontieră ruseşti, bombardamente şi atacuri cu drone pe tot parcursul anului, pe care autorităţile ruse le-au atribuit Ucrainei.

Imagini postate de agenţia de stat RIA au arătat cel puţin trei maşini în flăcări, iar alte imagini postate online arătau fum negru care se ridica din oraş.

Doi localnici au declarat pentru Reuters că au văzut rachete de apărare antiaeriană ridicându-se pe cer, urmate de explozii în aer şi apoi de alte explozii mai puternice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te