Trump își vinde hotelul din Washington cu 375 milioane de dolari. Acesta va deveni Waldorf Astoria

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.11.2021 - 18:59
Trump își vinde hotelul din Washington cu 375 milioane de dolari. Acesta va deveni Waldorf Astoria. / Foto: trumphotels.com

Holdingul Trump Organization al lui Donald Trump urmează să vândă contractul de închiriere al hotelului de lux de la Washington - cu 375 de milioane de dolari - CGI Merchant Group, care intenţionează să schimbe numele actual al stabilimentului - Trump International Hotel.

SHARE

Cotidianul The Wall Street Journal (WSJ) dezvăluie că CGI Merchant Group a încheiat alt acord cu grupul hotelier Hilton, care urmează să asigure gestionarea prin filiala Waldorf Astoria, al cărei nume urmează să fie purtat de către hotel.

Un purtător de cuvânt al CGI Merchant Group a refuzat să comenteze. Contactate de WSj, Trump Organization şi grupul Hilton nu au răspuns.

Citește și: Liderul antivaccinist al extremei drepte austriece și familia sa au COVID-19

Guvernul SUA i-a închiriat lui Trump clădirea hotelului de lângă Casa Albă pe 60 de ani în 2013

Situat la doar câteva sute de metri de Casa Albă şi un pic mai departe de Capitoliu, edificul în care se află hotelul nu aparţine Trump Organization.

Clădirea aparţine Guvernului SUA, care a închiriat-o începând dn 2013 grupului imobiliar al fostului şef al statului, printr-un contract de închiriere pe o perioadă de 60 de ani şi care are o clauză care prevede prelungirea contractului cu alţi 40 de ani.

Trump Organization ar fiinvestit 200 de milioane de dolari în renovarea acestei clădiri protejate, construită la sfârşitul secolului al XIX-lea cu scopul de a fi sediul central al Poştei în capitala federală.

Citește și: FOTO Sexy-impresara Anamaria Prodan și-a schimbat look-ul în contextul divorțului de Reghe

Trump International Hotel, pierderi de peste 71 de milioane de dolari din 2016 până în prezent

Potrivit unui raport al Comisiei de Supervizare din cadrul Camerei Reprezentanţilor, Trump Old Post Office LLC, o societate ad-hoc înfiinţată în vederea gestionării hotelului, a înregistrat pierderi de peste 71 de milioane de dolari de la inaugurarea hotelului, în 2016, şi până la sfârşitul lui august 2020.

În timpul mandatului lui Donald Trump la Casa Albă, clădirea -celebră prin uriaşul atrium şi turnul în stil neo-roman - a devenit un loc de rendez-vous al aleşilor republicani, unor donatori şi lobbyişti.

Mulţi aleşi, dar şi personalităţi, şi-au exprimat indignarea faţă de faptul că la acest hotel cu 30 de camere s-au cazat demnitari străini veniţi în vizită la Washington.

Ei avertizau cu privire la un conflict de interese al lui Donald Trump, care era atât preşedinte al Statelor Unite, cât şi acţionar la Trump Organization, la care şi-a păstrat acţiunile.

O anchetă a Comisiei de Supervizare cu privire la acest lucru este în continuare în curs.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.