Trump, către Kim: ”E grozav să fiu alături de dumneavoastră”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 27.02.2019 - 16:43
Donald Trump și Kim Jong-un, în Vietnam

Al doilea summit Donald Trump- Kim Jong-un a început miercuri în Vietnam. Prncipalul punct pe agendă este denuclearizarea Coreei de Nord.

SHARE

UPDATE 1. Casa Albă a restricţionat accesul presei la summit, relatează Associated Press preluată de news.ro. Patru jurnalişti din presa scrisă au primit interdicţia de a asista la începutul cinei celor doi președinți. Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe, a precizat într-un comunicat că, din cauza ”naturii sensibile a întâlnirilor, am limitat presa la un grup mai mic”.

Ea a precizat că niciunreporter nu va asista la acest moment, dar, după ce fotografii au refuzat să intre în sală fără colegii lor, a fost acceptat un jurnalist din presa scrisă şi unul de radio.

---------------------------------------

Întrevederea are loc la hotelul ”Metropole” din capitala Hanoi, și a debutat cu o strângere de mână şi o scurtă sesiune pentru fotoreporteri. Donald Trump le-a spus jurnaliștilor că se aşteaptă la un dialog reuşit. ”Nu dau înapoi în privinţa denuclearizării", a dat asigurări Trump, citat de Reuters.

La rândul său, Kim Jong-un a punctat că, pentru organizarea summitului, au fost depăşite obstacole şi a fost nevoie de răbdare. Liderul de la Phenian şi-a exprimat speranţa că tratativele vor fi încununate de succes.

"Ţara dumneavoastră are un potenţial economic formidabil, incredibil, nelimitat", i-a spus Trump lui Kim, citat de agenția germană de presă DPA. El a promis că SUA va ajuta Coreea de Nord în acest domeniu. ”Este o o onoare să fiu alături de preşedintele Kim, este o onoare să fim împreună în Vietnam", s-a adresat liderul de la Casa Albă și jurnaliștilor. Apoi a revenit la interlocutorul său: "E grozav să fiu alături de dumneavoastră".

Prima rundă de discuţii, fără participarea delegaţiilor, a fost programată pe o durată de doar 20 de minute. Cei care îi însoțesc li se vor alătura șefilor de stat la un dineu.

Împreună cu Donald Trump sunt secretarul de stat Mike Pompeo şi de şeful personalului Casei Albe, Mick Mulvaney, ia din delegaţia lui Kim fac parte emisarul special, Kim Yong Chol, şi ministrul de externe, Ri Yong Ho.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -