Trump califică deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris drept o rușine: Noi nu vom avea așa ceva

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.07.2024 - 08:07
Trump califică deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris drept o rușine: Noi nu vom avea așa ceva - Foto: Profimedia images
Trump califică deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris drept o rușine: Noi nu vom avea așa ceva - Foto: Profimedia images

Trump califică deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris drept o rușine. Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a descris luni drept o "rușine" ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

SHARE

"Sunt foarte deschis la minte, dar cred că ceea ce au făcut a fost o rușine," a declarat fostul președinte american într-un interviu pentru Fox News.

Trump califică deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris drept o rușine: Noi nu vom avea așa ceva

Întrebat ce fel de ceremonie de deschidere și-ar dori să vadă la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028, dacă ar fi atunci președinte, Donald Trump a afirmat: "Nu vom avea o Cina cea de Taină, așa cum au făcut-o zilele trecute."

Una dintre secvențele ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a stârnit polemici, reprezentând un grup de persoane la masă, inclusiv mai mulți travestiți, o scenă care a făcut trimitere la "Cina cea de Taină", ultima masă a lui Iisus alături de apostolii săi – moment care reprezintă fundamentul tainei Euharistiei în creștinism.

Citește și: Vasile Bănescu, iritat peste măsură de o scenă controversată de la Jocurile Olimpice 2024

Parodierea Cinei cea de taină la show-ul inaugural are consecințe financiare. O companie de tehnologie că își retrage publicitatea de la Olimpiada de la Paris după cele văzute în cadrul ceremoniei de deschidere.

Decizia companiei de a-și retrage publicitatea de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 vine în urma unui moment controversat din cadrul ceremoniei de deschidere, desfășurată vineri, 26 iulie, pe Sena.

Citește și: Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. 7.000 de sportivi au ”defilat” pe Sena

 C Spire, o companie de telecomunicații și tehnologie cu sediul în Mississippi, a anunțat, sâmbătă dimineața, că rupe legăturile cu evenimentul, a anunțat marca.com.

Anunțul a fost făcut la scurt timp după episodul cu travestiți și dansatori, care a fost perceput ca o parodie a celebrei picturi a lui Leonardo da Vinci, „Cina cea de taină”.

„Am fost șocați de batjocorirea Cinei de Taină în timpul ceremoniilor de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. C Spire va retrage publicitatea noastră de la Jocurile Olimpice”, a postat C Spire pe rețeaua X, fosta Twitter.

Spectacolul, care a avut loc pe Podul Debilyl, având ca fundal Turnul Eiffel și fluviul Sena, a început cu trei travestiți francezi și alți artiști care stăteau la baza unei piste.

C Spire nu a precizat natura reclamelor pe care intenționa să le difuzeze în timpul Jocurilor Olimpice și nici nu a dezvăluit impactul financiar al deciziei sale de a se retrage.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te