Trump a pierdut un miliard de dolari în doi ani. A mers în pierdere timp de zece ani

DE Elena Andrei | Actualizat: 24.11.2022 - 21:23
Trump - Foto: FB

Fostul președinte Donald Trump a raportat pierderi în declarațiile sale fiscale în fiecare an timp de un deceniu - inclusiv aproape 1 miliard de dolari numai într-un interval de doi ani, a declarat fostul său contabil.

SHARE

Donald Bender, partener la firma de contabilitate Mazars USA, a depus mărturie la Curtea Supremă din Manhattan, în cadrul procesului penal de fraudă fiscală împotriva Organizației Trump.

Din 2009 până în 2018, Bender a declarat că a completat impozitele lui Trump, în vârstă de 76 de ani, și a constatat „pierderi pentru toți acești ani".

Bender - care a fost chemat ca primul martor al apărării și care a primit imunitate pentru a depune mărturie în fața unui mare juriu - a recunoscut, la interogatoriul procurorilor, că numai în 2009 și 2010 Trump a raportat pierderi de aproape un miliard de dolari.

Mărturia a oferit informații despre declarațiile fiscale ale lui Trump, pe care fostul președinte a încercat mult timp să le țină ascunse.

Marți, Curtea Supremă a SUA a decis că declarațiile fiscale ale lui Trump trebuie să fie date Comisiei din Congres care a solicitat aceste documente timp de trei ani.

Bender a declarat că s-a ocupat personal și de impozitele fostului director financiar al Trump Org, Allen Weisselberg, timp de mai mulți ani.

El a negat că ar fi știut că firma i-ar fi plătit directorului executiv avantaje timp de 12 ani - inclusiv chirie, utilități, taxe de parcare, mii de euro în bacșișuri de Crăciun pentru portarul său și mobilier pentru casa din Florida.

Procurorul a întrebat de unde știa Bender că nu a văzut niciodată dovezi privind presupusele compensații extrabugetare pentru Weisselberg și alți manageri de top.

„Pentru că probabil aș fi făcut un atac de cord", a răspuns Bender.

Trump Org este acuzată că a înșelat autoritățile fiscale timp de 15 ani, finanțându-i pe directorii de top ai companiei cu aceste compensații suplimentare nedeclarate.

Dacă va fi găsită vinovată, compania s-ar putea confrunta cu amenzi de 1,6 milioane de dolari.

Trump nu este acuzat personal în acest caz.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.