The Washington Post va solicita dovada vaccinării pentru toți reporterii și angajații săi

DE Daniel Toșa | Actualizat: 28.07.2021 - 21:49
The Washington Post va solicita dovada vaccinarii pentru toti reporterii și angajații săi/FOTO: Unsplash

Tuturor angajaţilor cotidianului american The Washington Post li se va cere să prezinte o dovadă a vaccinării cu schemă completă împotriva maladiei COVID-19 până la jumătatea lunii septembrie, care va deveni o condiţie de angajare, relatează Reuters.

SHARE

Noua politică adoptată de cotidianul american în privinţa vaccinării intervine în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în Statele Unite, atribuită variantei Delta a noului coronavirus, care este mai contagioasă.

Companiile americane analizează în această perioadă modul şi momentul în care îşi vor redeschide birourile, într-o perioadă marcată de răspândirea acestei variante virale. Apple a anunţat săptămâna trecută că îşi amână redeschiderea birourilor până în octombrie - cu o lună mai târziu decât planificase - din cauza creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Citește și: Cum a fost vândută cu acte în regulă, la notar, casa unei femei fără ca ea să aibă habar

Cotidianul The Washington Post, deţinut de miliardarul Jeff Bezos, intenţionează să îşi redeschidă birourile pentru toţi angajaţii timp de trei zile pe săptămână începând din 13 septembrie, iar salariaţii companiei vor trebui să prezinte până la acea dată o dovadă a vaccinării împotriva COVID-19, a precizat Fred Ryan.

Contractorii şi oaspeţii care vor pătrunde în birourile deţinute de The Washington Post vor trebui la rândul lor să prezinte o dovadă a vaccinării anti-COVID-19.

CItește și: Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia: „Ciorba a devenit un fel de caviar”

„Deşi majoritatea copleşitoare a angajaţilor de la The Washington Post au furnizat deja dovada vaccinării lor, nu a fost uşor să iau această decizie”, a precizat acelaşi editor în emailul adresat salariaţilor cotidianului.

„Totuşi, ţinând cont de problemele grave de sănătate şi de îngrijorările sincere legate de siguranţa angajaţilor noştri, cred că planul nostru este cel corect”, a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.