Sute de trenuri militare cu trupe ruse în desfășurare. Johnson: „Va fi o nouă Cecenia”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 26.01.2022 - 10:04
Sute de trenuri militare cu trupe ruse în desfășurare. Johnson: „Va fi o nouă Cecenia”/foto: themirror

Sute de trenuri militare pline cu trupe ruse sunt desfășurate în Belarus, țară vecină Ucrainei. Premierul britanic, Boris Johnson, a avertizat că va fi „o nouă Cecenia” dacă Moscova invadează Ucraina.

SHARE

Potrivit publicației britanice The Mirror, 30 de trenuri din trupele Moscovei au intrat deja în Belarus în ultima săptămână, iar altele, până la 200, sunt programate pentru următoarele zile.

Citește și: Fiul patronului unei firme de pază, înjunghiat în cap de fiul unui interlop dezvoltator imobiliar

Comasarea de trupe ruse în Belarus depășește cu mult declarațiile Moscovei că este vorba  de un „exercițiu militar”. Un proiect similar recent de jocuri de război numit Zapad a însumat 25 de trenuri într-o lună și a fost considerat „de anvergură”.

Citește și: Grațian și Ciprian Pian rămân închiși, la un an și 5 luni de când au vrut să-l răzbune pe Emi Pian

Surse au declarat pentru The Mirror că Rusia a continuat să-și sporească prezența trupelor în Belarus, în Crimeea și de-a lungul frontierei contestate din Donbas.

Premierul Boris Johnson crede că Rusia plănuiește un raid fulger asupra Kievului – un „pas dezastruos care va provoca un război sângeros și prelungit împotriva unei apărări hotărâte a Ucrainei”.

Citește și

Pentagonul a emis ordinele de desfășurare în Europa de Est a 8.500 de militari

SUA amenință Rusia cu interzicerea exportului de tehnologie, dacă atacă Ucraina

 

„Informațiile sunt foarte clare că există 60 de grupuri de luptă ruse la granițele Ucrainei, planul pentru un război fulger care ar putea distruge Kievul este unul pe care toată lumea îl poate vedea”, a declarat Johnson.

Moscova a cerut Marii Britanii să nu se mai implice în provocări. 

„Dezinformarea răspândită de Ministerul de Externe britanic este o altă dovadă că acestea sunt țările NATO, conduse de anglo-saxoni, care escaladează tensiunile în jurul Ucrainei. Facem apel la Ministerul de Externe britanic să oprească activitățile provocatoare, să nu mai răspândească prostii și să se concentreze pe studierea istoriei jugului tătar-mongol”, a declarat pentru TASS un reprezentant al Ministerului rus de Externe.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.