„Suntem terminați. Este un dezastru aici": Soldații ruși sună acasă să își ia adio de la familii

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.10.2022 - 13:08
„Suntem terminați. Este un dezastru aici": Soldații ruși sună acasă să își ia adio de la familii - FOTO: Profimedia

Trupele lui Putin de pe câmpul de luptă încep să telefoneze acasă pentru a-și lua rămas bun de la familiile lor.

SHARE

O înregistrare audio publicată sâmbătă de serviciile secrete ucrainene ar surprinde un soldat rus care își telefonează soția pentru a-și lua un ultim rămas bun, după ce el și colegii săi de trupă s-au trezit încercuiți de armata ucraineană.

"Slavă Domnului că am trecut", se aude bărbatul spunând în timp ce se pare că se chinuie să-și recapete respirația.

"Suntem încercuiți, Lyub. Suntem terminați în curând", spune el în timp ce ea îl întreabă dacă i s-a ordonat să se ducă la moarte luptând.

"Lyub! Lyub! Am sunat doar ca să-mi iau rămas bun", răspunde el, cedând la telefon.

Citește și: EXCLUSIV 10.000.000 lei factura la curent în Casa Poporului la iarnă. Mutarea „aleșilor”, exclusă

"Nimeni, mă auzi? Să nu spui nimănui, deloc. Este un dezastru aici", spune el printre hohote de plâns, continuând prin a implora pentru "doar două minute" să vorbească cu soția sa, spunând că "nu-i pasă" dacă apelul telefonic le va dezvălui locația sa trupelor ucrainene.

"La naiba, lăsați-i să mă prindă!".

Armata rusă s-a destrămat la Liman 

La o zi după ce Vladimir Putin a convocat înalți oficiali pentru a se bucura de presupusa glorie a "marii" Rusii care a furat pământ ucrainean prin referendumuri false, lăudăroșenia sa s-a prăbușit în mod spectaculos pe câmpul de luptă, deoarece Ministerul rus al Apărării a fost forțat să recunoască faptul că un oraș cheie considerat parte a Rusiei se află acum în mâinile ucrainenilor.

Citește și: Rămâi fără talonul mașinii și cu o amendă uriașă dacă nu ești echipat de iarnă. Ce trebuie să faci?

"În legătură cu crearea unei amenințări de încercuire, trupele aliate au fost retrase din așezarea Krasni Liman pe linii mai avantajoase", a declarat sâmbătă Ministerul Apărării într-o declarație publicată de RIA Novosti.

Retragerea a avut loc după ce mii de soldați ruși din zonă au fost îndemnați să se predea.

„Forțele de apărare ucrainene au capturat Liman. O rezistență suplimentară este inutilă, sunteți înconjurați. Pentru a vă preda, trebuie să mergeți la cel mai apropiat drum sau așezare, să depuneți armele, să așteptați un reprezentant al Forțelor Armate ale Ucrainei și să vă predați cu mâinile sus... Nu uitați: guvernul vostru nu are nevoie de voi. Pentru ei, sunteți carne de tun", a declarat armata ucraineană într-un mesaj transmis pe bandă rulantă pentru trupele ruse din orașul strategic.

Liman, oraș cheie pentru trupele lui Putin

Orașul a servit ca un centru militar cheie pentru trupele lui Putin din Donețk pe tot parcursul războiului, fapt care i-a făcut pe unii bloggeri pro-Kremlin să fumege sâmbătă, deoarece Moscova pare să fie complet nepregătită.

"De fapt, Liman a fost predat și nu au sosit forțe suplimentare", a scris pe Telegram bloggerul pro-rus Anatoly Shariy.

"Potrivit informațiilor mele, comandamentul Forțelor Armate ale Federației Ruse a avut alte idei ieri, dar se pare că Liman nu a fost considerat foarte important", a spus el.

Un alt canal militar rusesc popular a deplâns faptul că conducerea militară s-a dovedit "incapabilă să oprească actuala criză operațională" și a afirmat că se pare că Liman "va fi complet pierdut în următoarele 1-3 zile".

"Dacă există șanse de a apăra și de a recuceri orașul, acestea sunt incredibil de mici", a scris un alt blogger pro-Kremlin despre înfrângerea umilitoare care se conturează în zonă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te