SUA nu va trimite soldați pe frontul din Ucraina: „Biden a fost clar”

DE Alin Crișan | 27.02.2024 - 21:46
SUA nu va trimite soldați pe frontul din Ucraina: „Biden a fost clar” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

SUA nu va trimite soldați pe frontul din Ucraina. Emmanuel Macron a sugerat o posibilă desfăşurare de trupe terestre străine în sprijinul armatei ucrainene în războiul cu Rusia.

SHARE

Statele Unite nu vor trimite trupe combatante în Ucraina, a precizat marţi Casa Albă, după ce în ziua precedentă preşedintele francez, Emmanuel Macron, a sugerat o posibilă desfăşurare de trupe terestre străine în sprijinul armatei ucrainene în războiul cu Rusia.

SUA nu va trimite soldați pe frontul din Ucraina

„Preşedintele Biden a fost clar asupra faptului că Statele Unite nu vor trimite soldaţi să lupte în Ucraina”, a declarat, potrivit Reuters şi AFP, purtătoarea de cuvânt a Consiliului pentru Securitate Naţională al SUA, Adrienne Watson, după ce Biden s-a întâlnit la Casa Albă cu o delegaţie a Congresului pentru a discuta despre ajutorul oferit Ucrainei. 

Citește și: Maia Sandu, la 500 de zile de război în Ucraina: „Ucraina va învinge. Ucrainenii sunt oamenii păcii”

La finalul unei conferinţe internaţionale de susţinere a Ucrainei la care au participat luni la Paris circa 20 de şefi de stat şi de guvern, preşedintele Macron nu a exclus posibilitatea ca unele state europene să trimită trupe în Ucraina, întrucât, a explicat el, în timp ce trupele ruse înaintează în estul Ucrainei, „trebuie făcut tot posibilul pentru ca Rusia să nu câştige acest război”. 

Joe Biden consideră că „drumul către victorie” al Ucrainei trece prin noul pachet de asistenţă financiară

Dar Joe Biden consideră că „drumul către victorie” al Ucrainei trece prin noul pachet de asistenţă financiară de 61,4 miliarde de dolari destinat acesteia şi pentru care el a cerut aprobarea Congresului, dar care este în continuare blocat de republicani în Camera Reprezentanţilor, după ce a fost aprobat de Senatul majoritar democrat, a mai spus purtătoarea de cuvânt de la Washington. 

Citește și: Un oficial SUA dă asigurări că Ucraina câștigă teritorii în sudul țării: "Ucraina atacă”

„În ce priveşte Ucraina, cred că nevoia de acţiune este urgentă (...) Consecinţele inacţiunii zilnice sunt teribile”, a indicat Biden la începutul întâlnirii cu reprezentanţii Congresului, aceştia fiind, din partea Camerei Reprezentanţilor, preşedintele republican al acesteia, Mike Johnson, şi democratul Hakeem Jeffries, iar din partea Senatului, democratul Chuck Schumer şi republicanul Mitch McConnell. 

Mike Johnson este cel care până în prezent a refuzat dezbaterea proiectului de lege care cuprinde noul ajutor destinat Ucrainei, proiect în care democraţii au inclus la pachet, de asemenea, un ajutor pentru Israel, încercând să-i forţeze astfel pe republicani să-l aprobe, şi o reformă a politicii SUA privind migraţia, reformă cerută de republicanii din tabăra apropiată lui Donald Trump, dar pe care aceştia o consideră insuficientă întrucât nu combate îndeajuns migraţia ilegală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te