SUA îl sancționează și pe Yuri Kovalchuck, oligarhul care i-ar asigura veniturile iubitei lui Putin

DE Alexandru Pop | Actualizat: 13.03.2022 - 17:15
Alina Kabaeva și Vladimir Putin - Foto: mirror.co.uk
Despre Alina Kabaeva se crede că este iubita liderului de la Kremlin cu care ar avea 4 copii - Foto: newsweek.com
Kabaeva este considerată ca fiind motivul divorțului din 2013 al lui Putin de fosta soţie, Lyudmila - Foto: newsweek.com

Guvernul SUA a aplicat vineri noi sancțiuni oligarhilor ruși, însă acestea au țintit persoane apropiate din cercul lui Vladimir Putin.

SHARE

Potrivit publicației britanice Daily Mail, de data aceasta a fost vizată soția purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și Yuri Kovalchuck, „bancherul personal” al lui Putin, considerat a fi  finanțatorul din umbră al iubitei liderului de la Kremlin, fosta gimnastă Alina Kabaeva.

Casa Albă a anunțat luni „sancțiuni de blocare completă” a averilor elitelor și membrilor familiilor unor înalți oficiali ruși, care l-au inclusiv pe Yuri Kovalchuck, cunoscut drept „bancherul lui Putin”.

Kovalchuck este apropiat de Putin și deține acțiuni la National Media Group, care este prezidat de Alina Kabaeva, despre care s-a zvonit de multă vreme că ar fi iubita lui Vladimir Putin.

Despre Alina Kabaeva se crede că este iubita liderului de la Kremlin cu care ar avea 4 copii - Foto: newsweek.com

Despre Kabaeva se presupune că l-a cunoscut pe Putin încă din anul 2001, când era o gimnastă de doar 18 ani. Ea a câștigat aurul la gimnastică ritmică individuală la Jocurile Olimpice de la Atena, înainte de a deveni membru Dumei de stat și a fi numită în conducerea National Media Grup, o companii media gigant din Rusia, al cărei acționar este și Yuri Kovalchuck.

Citește și: 

Cât îți oferă România ca să fii voluntar și să-ți aperi țara în cazul unui război

VIDEO Un alt convoi rusesc lovit de o dronă Bayraktar, în Ucraina. Imaginile sunt de mare precizie

The Insider a raportat în 2020, bazându-se pe informațiile scurse dintr-o bază de date fiscale, că venitul oficial al fostei gimnaste era de aproximativ 10 milioane de dolari. Kremlinul a negat de mai multe ori o aventură între Putin și Kabaeva.

Se presupune că Alina Kabaeva se ascunde în Elveția

Alina Kabaeva (38 de ani) a fost campioană olimpică la gimnastică ritmică şi este una dintre cele mai titrate sportive din istoria acestui sport.

Zvonurile privind presupusă relație pe care o are cu liderul de la Kremlin au început să fie din ce în ce mai auzite în ultimii ani, Kabaeva fiind considerată motivul divorțului din 2013 al lui Putin de fosta soţie, Lyudmila (foto jos).

Se spune că Vladimir Putin şi Alina Kabaeva au împreună 4 copii, doi băieţi şi două gemene care s-ar fi născut în Elveţia, lângă Lugano.

Potrivit pagesix.com, atât Alina Kabaeva, cât şi cei 4 copii ar avea paşapoarte elveţiene cât şi cei 4 copii ar fi fost trimişi de Vladimir Putin să se ascundă în Elveţia.

”În timp ce Putin îşi dă atacul asupra Ucrainei, atacând cetăţeni nevinovaţi şi provocând o criză a refugiaţilor, familia sa este ascunsă într-o cabană foarte privată şi foarte sigură, undeva în Elveţia. Cel puţin deocamdată”, a dezvăluit aceeşi sursă pentru Page Six.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te