VIDEO Steven Seagal continuă să susțină cu tărie invazia armată a lui Putin în Ucraina

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 13.08.2022 - 11:09
Vladimir Putin și Stevan Seagal / Foto: Profimedia

Cunoscutul actor Steven Seagal se află, de mult timp, printre principalii propagandiști ai lui Vladimir Putin. Recent, el a apărut la postul TV public din Rusia pentru a-și justifica vizita la închisoarea din Donețk unde cel puțin 50 de prizonieri ucraineni au fost arși de vii.

SHARE

Segal, care are cetățenie rusă din 2016, a spus că a mers să vadă „dovezi” a ceea ce s-a întâmplat și, apoi, a repetat propaganda Kremlinului potrivit căreia Kievul ar fi de vină pentru masacrul de la închisoarea din Donețk administrată de forțele de ocupație ruse, relatează dailymail.co.uk.

De asemenea, actorul s-a descris drept un „diplomat” și a spus că produce un documentar „nepărtinitor” despre războiul din Ucraina, în ciuda faptului că își mărturisește dragostea și admirația pentru Vladimir Putin cu fiecare ocazie.

Citește și: „Trompeta” lui Vladimir Putin, Steven Seagal umblă cu bodyguarzi prin București ca să nu ia palme

La 29 iulie, la închisoarea Olenivka din Donețk s-a produs o explozie în care au fost uciși 54 de prizonieri de război ucraineni, alți 70 fiind răniți. Nu au fost raportate decese în rândul prorușilor care controlau închisoarea.

Prizonierii, majoritatea provenind de la uzina Azovstal din Mariupol care au rezistat eroic asediului rușilor, erau în centrul unor negocieri pentru a fi returnați Ucrainei când s-a produs deflagrația.

VIDEO Van Damme, care ascultă manele și ia bătaie la București, mândru că a luptat „amical” cu Putin

Actorul american a făcut un tur printre ruinele închisorii, transmis de postul rusesc TVZVEZDA. 

„Cu siguranță pare a fi o rachetă", a spus Seagal, promovând ipoteza Kremlinului  că un sistem de rachete de artilerie de mare mobilitate, HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), lansat de Ucraina și furnizat de SUA, ar fi provocat explozia.

„Dacă vă uitați la ardere și la alte detalii, bineînțeles că nu este o bombă. Aici a lovit HIMARS, 50 de oameni au fost uciși, alți 70 au fost răniți”, a spus Seagal.

Ucraina, care negocia un schimb de prizonieri pentru a-și aduce eroii acasă, a arătat  imagini din satelit, acuzând Rusia că a mutat prizonierii de război la locul exploziei cu doar câteva zile înainte ca aceasta să se producă. Astfel ar fi rezolvat o „problemă”, propagandiștii Moscovei susținând că prizonierii care s-au predat de la Azovstal trebuie să moară.

Ucraina a acuzat Rusia că a declanșat „o explozie termobarică” - numită și bombă cu vid - „din interior”. Pentru a-și susține afirmația, Ucraina a publicat fotografii din satelit ce arată că doar o singură clădire din complex a fost avariată, și chiar și aceasta a fost puțin  afectată la exterior.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te