Sprijin colosal pentru Kamala Harris la alegerile din SUA. Trump: „Va fi Al Treilea Război Mondial”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 29.07.2024 - 09:02
Sprijin colosal pentru Kamala Harris la alegerile din SUA. Trump: „Va fi Al Treilea Război Mondial” - Foto: Profimedia images
Sprijin colosal pentru Kamala Harris la alegerile din SUA. Trump: „Va fi Al Treilea Război Mondial” - Foto: Profimedia images

Sprijin colosal pentru Kamala Harris Trump. Candidată a democraților la președinția SUA, vicepreședinta Kamala Harris, a colectat 200 de milioane de dolari pentru campania sa electorală într-o singură săptămână după ce Biden s-a retras din cursa prezidențială.

SHARE

Echipa Kamalei Harris a descris această sumă drept un "record fără precedent", evidențiind "sprijinul extraordinar" de care se bucură Harris printre democrați.

Sprijin colosal pentru Kamala Harris la alegerile din SUA. Trump: „Va fi Al Treilea Război Mondial”

Potrivit echipei sale de campanie, două treimi din aceste contribuții provin de la donatori noi pentru Partidul Democrat.

Printre marii donatori se numără și Alex Soros, președintele Fundației pentru o Societate Deschisă și fiul miliardarului George Soros, care a îndemnat publicul să o susțină pe Kamala Harris pentru a-l învinge pe Donald Trump.

Familia Soros este cunoscută pentru susținerea politicienilor progresiști, investind zeci de milioane de dolari în campaniile electorale americane.

Totuși, există și voci în rândul democraților care cer un proces de selecție deschis, precum Vinod Khosla, fondatorul Sun Microsystems, care sugerează un candidat democrat mai moderat, capabil să atragă voturi și din partea electoratului conservator.

Citește și: Barack și Michelle Obama o susțin pe Kamala Harris în cursa pentru președinția SUA. Ce i-au transmis

Khosla consideră că Harris se adresează mai ales electoratului progresist, incluzând imigranți, persoane de culoare și membri ai comunității LGBT.

Președintele Joe Biden s-a retras din cursa electorală duminica trecută, după ce a pierdut susținerea donatorilor democrați și a fost criticat pentru gafele sale publice, care au pus sub semnul întrebării capacitatea sa de a conduce SUA la vârsta de 81 de ani.

Citește și: Biden explică de ce a renunțat la candidatură în favoarea Kamalei Harris: "Mi-a devenit clar că..."

Indicat de Biden ca succesor preferat, Kamala Harris s-a impus rapid drept favorită în competiția internă din partid, neavând momentan o concurență semnificativă înaintea Convenției Democrate din 19-22 august, care va stabili candidatul democrat la președinție pentru alegerile din 5 noiembrie împotriva republicanului Donald Trump.

În replică, Trump, un „prieten” și „admirato” declarat a lui Putin a atacat-o pe Harris la un miting electoral, descriind-o drept o "liberală nesăbuită". El a afirmat că o președinție a Kamalei Harris ar însemna "încă patru ani de „extremism”, slăbiciune, eșec, haos și probabil al Treilea Război Mondial".

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te