AUDIO Spitalul Al-Ahli, din Gaza, ar fi fost lovit din cimitir, din spatele unităţii spitaliceşti

DE Florin Budescu | Actualizat: 18.10.2023 - 11:20
Spitalul Al-Ahli, din Gaza, ar fi fost lovit dintr-un cimitir - Foto: Profimedia Images

Forțele de Apărare Israeliene au dat publicității o înregistrare, despre care spun că este interceptarea unui apel telefonic dintre doi agenți din Hamas. Cei doi discută despre lansarea eșuată a rachetei.

SHARE

Aceasta a căzut în parcarea Spitalului Al-Ahli, din Gaza City, finanţat de Biserica Anglicană.

Unul dintre agenţii Hamas recunoaște că “pare că este muniția noastră, nu a israelienilor” și că a fost vorba despre o rachetă lansată dintr-un cimitir, aflat în spatele spitalului.

Spitalul Al-Ahli, din Gaza, ar fi fost lovit dintr-un cimitir

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Armatei Israeliene, a criticat mass-media internațională pentru că au preluat bilanțul anunțat de Hamas.

500 de persoane ar fi murit, afirmă sursele palestiniene Hamas. Dar Hagari susține că nu era posibil ca Hamas să numere atât de repede victimele:

“Este imposibil să știm ce s-a întâmplat atât de repede pe cât a pretins Hamas că știe.”

În cadrul unei conferințe de presă, Hagari a mai declarat că nu există dovezi ale unei lovituri directe, asupra clădirii Spitalului Al-Ahli, întrucât nu există nici o urmă de crater, conform BBC.

Citeşte şi: Jihadul islamic, acuzații dure la adresa Israelului: „Minciuni! Ei au comis masacrul de la spital”

Acesta apare de obicei, după un atac aerian. Nu sunt daune la structura de rezistență a clădirii și pereții nu au fost afectați. Pentru a-și susține afirmațiile, oficialul a prezentat mai multe imagini, unele în infraroșu, cu clădirea spitalului, imediat după incidentul de marți seară.

Hagari a transmis că, din evaluările Israelului, militanții Jihadului Islamic au lansat o rachetă dintr-un cimitir din apropierea spitalului, care a eșuat și a căzut în parcarea unității medicale:

“De la începutul războiului, aproape 450 de rachete lansate din Gaza au eșuat și au căzut tot în interiorul Fâșiei”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Citeşte şi: VIDEO Şi-au lovit singuri spitalul din Gaza. Israelul spune că e Jihadul Islamic Palestinian

În textul publicat de armata israeliană, care însoțește videoclipul (preluat), se precizează că este vorba despre imagini needitate și că ora exploziei ar fi fost 18.59, aceeași la care s-ar fi produs și cea de la spitalul din Gaza City.

Autenticitatea filmării, care a fost publicată mai întâi de Al Jazeera, televiziunea finanțată de guvernul din Qatar (care susține Hamas), este confirmată din surse independente.

Acestea au geolocalizat imaginea clădirii care arde după a doua explozie de la sol, ca fiind Spitalul Baptist Al-Ahli Arabi, din centrul Gaza City.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te