Soția lui Zelenski, în lacrimi. „Dacă obosiți, vom muri”. Scenariul în care Putin câștigă războiul

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.12.2023 - 19:57
Soția lui Zelenski, în lacrimi. „Dacă obosiți, vom muri”. - Foto: Profimedia Images

Soția lui Zelenski, Olena Selenska, a dat un interviu în lacrimi. „Dacă obosiți, vom muri”. Scenariul în care Putin câștigă războiul este acela ca SUA să oprească ajutorul sau Trump să câștige alegerile.

SHARE

Olena Selenska, soția președintelui Volodimir Zelenski, este profund îngrijorată. Într-un interviu emoționant, ea avertizează cu privire la încetarea sprijinului occidental pentru Ucraina: "Avem cu adevărat nevoie de ajutor". Între timp, Donald Trump Jr. critică dur continuarea ajutorului financiar pentru Kiev.

Citește și: Zelenski, întrebat dacă i-ar stânge mâna lui Putin ca să oprească războiul: „El nu vrea asta”

Soția lui Zelenski, în lacrimi. „Dacă obosiți, vom muri”

Olena Selenska, prima doamnă a Ucrainei, este profund îngrijorată de o posibilă reducere a ajutorului financiar occidental acordat Ucrainei. Într-un interviu acordat BBC, ea a subliniat gravitatea situației.

Citește și: Zelenski, supărat că războiul Israel - Hamas reduce livrările de obuze de artilerie pentru Ucraina

„Dacă lumea va obosi, ne vor lăsa să murim", a explicat ea. Lipsa unui sprijin internațional susținut reprezintă o amenințare existențială pentru Ucraina.

Ajutorul american a fost blocat

În prezent, situația Kievului devine din ce în ce mai precară. Casa Albă a semnalat că fondurile americane pentru Ucraina ar putea fi epuizate în curând. Acordarea de noi ajutoare a fost blocată în Congres. Republicanii îi cer președintelui Joe Biden să facă concesii în ceea ce privește finanțarea protecției frontierelor în schimbul unui ajutor suplimentar pentru Ucraina.

Președintele Biden a avertizat cu privire la consecințele acestui impas. Orice eșec de a ajunge la un acord privind ajutorul pentru Ucraina ar fi un "cadou" pentru președintele rus Vladimir Putin, a spus el. Istoria îi va "pedepsi aspru pe cei care întorc spatele cauzei libertății".

Selenska a adăugat: "Avem mare nevoie de ajutor. În termeni simpli: Nu ne putem plictisi de această situație, pentru că, dacă o facem, vom muri. Iar dacă lumea va obosi, ne va lăsa să murim."

Fiul cel mare al lui Donald Trump crede că războiul este pierdut

Unul dintre cei mai vehemenți opozanți ai continuării ajutorului acordat Kievului este Donald Trump Jr, fiul cel mare al fostului președinte american. Recent, el a criticat dur pe Twitter politica externă a Casei Albe. Războiul Ucrainei împotriva Rusiei este "deja pierdut", a afirmat el. El a declarat la propriu: "America nu are nevoie să finanțeze un război fără sfârșit în care nu există nicio cale spre victorie". Cererea sa: "Gata cu războaiele mari, gata cu finanțarea complexului militar-industrial!".

Puțin mai târziu, a adăugat: "Nu mai există oameni serioși care să creadă că Ucraina va câștiga acest război sau că are vreo șansă, decât dacă sunt pe statul de plată al complexului militar-industrial. Toți ceilalți înțeleg că s-a terminat".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te