Soldat rus: „Pe cine atacăm? NATO, Ucraina?” Comandanții ruși folosesc „tacticile bunicilor noștri”

DE Daniel Toșa | 15.08.2022 - 15:17
Soldat rus: „Pe cine atacăm? NATO, Ucraina?” Comandanții ruși folosesc „tacticile bunicilor noștri”/FOTO: Profimedia

Un parașutist rus dezvăluie cum nu a știut că invadează Ucraina până când au început bombardamentele și povestește cum camarazii săi au fost măcelăriți în timp ce foloseau mitraliere ruginite și „tacticile bunicilor noștri”

SHARE

Soldații lui Putin habar nu aveau că invadează Ucraina până când nu au primit foc de ripostă din partea forțelor de la Kiev, a dezvăluit un fost parașutist din armata rusă într-un nou volum de memorii exploziv.

Pavel Filatiev, în vârstă de 33 de ani, spune că unitatea sa de elită a fost mutată la granița cu Ucraina după ce a văzut în mass-media din întreaga lume discuții despre o invazie planificată, dar că au fost trimiși fără să fie avertizați că se vor confrunta cu forțele inamice.

În memoriile sale, el povestește, de asemenea, că i s-a dat o mitralieră ruginită și o uniformă nepotrivită și că tovarășii săi au fost nimiciți pentru că foloseau "tacticile bunicilor noștri".

Citește și: VIDEO Profesor: În vacanță, nu temele contează, ci învățarea continuă. Mergeți la înot, călătoriți

El a spus că s-a trezit la sunetul focurilor de armă în spatele unui camion al armatei care traversa granița la ora 2 dimineața pe 24 februarie, ziua în care a început invazia.

Cine atacă Ucraina pe Rusia sau invers?

Filatiev a întrebat: "Tragem noi în ucrainenii care avansează spre Rusia?

„Unde mergeam și de ce nu era clar. Era clar că începuse un adevărat război. Am aflat că aveam ordin să mergem la Kherson”.

Când au început bombardamentele și soldații ucraineni au început să tragă în vehiculele rusești, Filatiev a spus că și-a dat seama că a invadat țara vecină.

Citește și: VIDEO O mină de război a explodat pe o plajă din Odesa. Momentul când mai mulți oameni cad secerați

El a adăugat: „A devenit clar că am atacat Ucraina”.

„Evul Mediu” în Armata Rusiei 2022

Într-o nouă carte explozivă, Filatiev a evidențiat deficiențe îngrozitoare, de la uniforme nepotrivite până la medici din armată fără seringi sau analgezice.

Parașutistul a făcut parte din invazia inițială eșuată, dar a renunțat curând din motive medicale.

Comandanții ruși folosesc "tacticile bunicilor noștri", a spus el.

În extrase devastatoare, evidențiate de mass-media independente iStories și Meduza, Pavel a scris: "Nu aveam dreptul moral să atacăm o altă țară, mai ales pe cei mai apropiați oameni de noi.

„Nu aveam ură și nu ne gândeam la ucraineni ca la niște dușmani. Cea mai mare parte a armatei este nemulțumită de ceea ce se întâmplă acolo.

„Ei sunt nemulțumiți de guvern și de comandantul lor, de Putin și de politicile sale, și de ministrul apărării, care nu a servit în armată. Am devenit cu toții ostatici ai multor forțe și cred că ne-am lăsat purtați de val.

„Am început un război teribil. Un război în care orașele sunt distruse și care duce la moartea copiilor, femeilor și bătrânilor”, potrivit DailyMail

„Mi-am cumpărat singur uniformă”

Lipsa de pregătire a început atunci când i s-a dat o uniformă de mâna a doua care nu i se potrivea bine.

El a declarat: "Am refuzat să accept o uniformă folosită care nu mi se potrivea, motiv pentru care relația mea cu comandamentul a început să se deterioreze.

„După ce m-am certat cu comandantul companiei mele, m-am dus și mi-am cumpărat o haină de mazăre”.

Antrenamentele pentru război au dus la îmbolnăvirea multor militari din cauză că nu aveau uniforma potrivită.

„Ne-am dus la terenul de antrenament pentru sărituri cu parașuta”, a spus el.

'Noaptea, era sub zero grade și mergeam în camioane KamAZ neacoperite.

„Soldații noștri nu aveau haine de iarnă”

„Mulți dintre militari nu aveau haine călduroase: unii nu primiseră niciuna, alții refuzau să le accepte. În decurs de o săptămână, aproximativ 30 de militari din unitatea mea au fost internați la unitatea de boli infecțioase”.

Toți cei care erau bolnavi fuseseră la salturi de antrenament ratate în Crimeea anexată, a spus el.

„La mijlocul lunii februarie, compania mea se afla pe un teren de antrenament în Staryi Krym. Mi-am dat seama că ceva se pregătea cu siguranță - toți cei care fuseseră externați sau care se îmbolnăviseră au fost adunați și trimiși pe terenul de antrenament.

'În zilele următoare am mers la poligonul de tragere, unde în cele din urmă mi-am luat mitraliera.

'S-a dovedit că mitraliera mea avea cureaua ruptă și era doar ruginită.

„Chiar în prima noapte de tragere, cartușul s-a blocat”.

Chiar dacă regimul lui Putin a negat că va intra în război, 'la un moment dat, pe 20 februarie, a venit ordinul ca toată lumea să împacheteze urgent și să plece.

„Urma să aibă loc un marș forțat către o destinație necunoscută. În acel moment, toată lumea era deja murdară și epuizată.

Unii locuiau pe terenul de antrenament de aproape o lună... nervii tuturor erau la limită, iar atmosfera devenea din ce în ce mai serioasă și de neînțeles.

Începutul războiului a devenit haotic, cu propriul comandant care nu știa ce trebuia să facă. Pe 23 februarie, comandantul diviziei a sosit și, felicitându-ne pentru sărbătoare Ziua Apărătorului Patriei, a anunțat că începând de mâine salariul zilnic va fi de 69 de dolari [57 de lire sterline].

„A fost un semn clar că urma să se întâmple ceva grav. Pe 24 februarie], m-am trezit la 2 dimineața în spatele unui camion KamAZ. Coloana era aliniată undeva în sălbăticie și toată lumea își oprise motoarele și farurile.

„Artileria cu rachete acționa în dreapta și în stânga coloanei noastre. Nu puteam să înțeleg: tragem asupra ucrainenilor care avansează? Sau poate spre forțele NATO? Sau atacăm? Pe cine vizează acest bombardament infernal? Coloana a început încet să se miște.

„Ne-au nimicit brigada din prima noapte”

„Băieții mi-au spus că au mai rămas [doar] 50 de oameni în brigada lor. Când a început să se întunece, întreaga echipă s-a adăpostit. Era foarte frig. Nimeni nu avea saci de dormit, gerul îți intra în oase. Nici măcar nu aveam nevoie de inamic, comandamentul ne pusese în astfel de condiții - oamenii fără adăpost trăiesc mai bine.

A doua zi am ajuns în portul maritim Kherson. Toată lumea a început să caute în clădiri pentru mâncare, apă, dușuri și un loc de dormit.

„Unii au început să fure computere și tot ce au găsit de valoare. Eu nu am făcut excepție: Am găsit o pălărie într-un camion stricat și am luat-o”.

El a povestit că 'birourile aveau o cantină cu bucătărie și frigidere.

„Noi, ca niște sălbatici, am mâncat tot ce era acolo. În timpul nopții, am întors totul cu susul în jos”.

Filatiev a povestit că 'la jumătatea lunii aprilie, aveam pământ în ochi din cauza focului de artilerie și se instalase keratita.

„După cinci zile de suferință, timp în care un ochi se închisese deja, am fost evacuat. Paramedicul care m-a trimis să fiu evacuat m-a rugat să le spun celor de la detașamentul medical că nu avea seringi sau analgezice'.

El a dezvăluit cum 'am fost duși într-una dintre barăcile care era rezervată pentru cei care fuseseră externați din spital.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te