Șoigu pe linie moartă? Agenții lui Putin arestează mahării armatei ruse care au vile de milioane $

DE Adina Mutăr | Actualizat: 12.05.2024 - 18:05
Șoigu pe linie moartă? Agenții lui Putin arestează mahării armatei ruse care au vile de milioane $ - Foto: quora.com (imagine cu caracterr ilustrativ)
Șoigu pe linie moartă? Agenții lui Putin arestează mahării armatei ruse care au vile de milioane $ - Foto: quora.com (imagine cu caracterr ilustrativ)

Șoigu pe linie moartă? Agenții lui Putin arestează mahării armatei ruse care au vile de milioane de dolari. Bloggerii militari ruși se concentrează pe schimbările de rang înalt în armata rusă și speră că ministrul Apărării, Serghei Șoigu, va fi numit onorific  într-o altă funcție

SHARE

Șoigu pe linie moartă? Agenții lui Putin arestează mahării armatei ruse care au vile de zeci de milioane de dolari, în timp ce soldații sunt lăsați la mila sorții.

Citește și: VIDEO SUA au dus la fier vechi bombardierul invizibil nuclear B-2 de 700.000.000$. Nu merita reparat

Bloggerii militari ruși se concentrează pe schimbările de rang înalt în armata rusă și speră că ministrul Apărării, Serghei Șoigu, va fi numit onorific  într-o nouă linie de muncă.

Citește și: VIDEO Avionul invizibil F-35 al SUA de 100.000.000$, pradă ușoară pentru Rusia. Lovit de la 400 km

Motivele pentru discreditarea completă a echipei sale țin de detenția adjunctului său, Timur Ivanov, care a scos la iveală încă o dată, dacă mai era nevoie, incompetenţa sau corupţia la cele mai înalte niveluri de conducere militară a Rusiei.

Șoigu pe linie moartă? Agenții lui Putin arestează mahării armatei ruse care au vile de milioane $ 

Arestarea apropiatului său a fost însoțită de fotografii și videoclipuri cu palatul lui Ivanov, care circulă pe canalele proguvernamentale.

Toate acestea nu arată bine pentru ministrul rus al Apărării, contestat de mulți din elita lui Putin. Fie este complet incompetent și a permis ca hoții flagrante să prospere sub nasul lui, fie a fost complice la acestea. Oricum, Șoigu nu iese cu fața curată și se zvonește că e deja „pe țeavă”.

Moșia lui Ivanov din Pankratov, regiunea Tver, este o copie a celebrului conac Znamenskoie-Raiok, construit în secolul al XVIII-lea de Fiodor Glebov, general-șef sub regina rusă Ecaterina cea Mare. Conacul are două  aripi de oaspeți cu opt dormitoare fiecare, o sală pentru recepții sociale, o sală de luat masa cu oaspeții, un parc cu fântâni pe 8 ha de teren pe malul râului Volga.

Terenul pentru moșie a fost achiziționat de Ivanov în 2019, iar Parlamentul local a trebuit să aprobe modificări ale regulilor, astfel încât zona de coastă a râului Volga să poată fi „dezvoltată”, potrivit quora.com.

Prețul conacului este destul de modest, 2 miliarde de ruble - 20 milioane de dolari.

După cum susține instanța, antreprenorii angajați de Ivanov pentru a construi proiecte pentru Ministerul Apărării au fost obligați să lucreze la proprietatea lui Ivanov în mod gratuit. Aceasta este vina de care este acuzat acum.

Toată elita lui Putin și-a construit reședințe - palate prin tot felul de contracte cu statul, dar în contextul războiului din Ucraina, șefii armatei pot fi încadrați ca „trădători” care au furat de la armată.

Șoigu, Gherasimov și toți ceilalți oficiali ruși au astfel de proprietăți, care au fost construite exact în același mod ca parte a unor comisioane pentru că li s-au alocat contracte guvernamentale profitabile. Toți dădeau recepții cu oficialii Kremlinului și părea un lucru normal.

Acum, niciun oficial rus nu se mai poate simți în siguranță. Dacă Ivanov poate fi arestat pentru „mită”, la fel poate oricine. 

Serviciul secret FSB a preluat controlul asupra Ministerului rus al Apărării. Subordonații lui Shoigu sunt chestionați de FSB, iar birourile lor sunt percheziționate.

Simplul fapt că FSB și-a permis să-l aresteze pe generalul-maior în uniforma de armată și să-l prezinte așa la televiziunea de stat pare a fi un atac direct asupra lui Șoigu.

Iar acesta a înțeles mesajul, anume că dn clipă în clipă poate fi anunțat că a fost „avansat” într-un sector neînsemnat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te