Șoigu oferă soldaților 600 de euro pe fiecare kilometru cucerit. E nevoie de încă 400.000 de recruți

DE Adina Mutăr | 27.03.2023 - 17:39
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu-Foto: Profimedia Images

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, oferă soldaților 600 de euro pe fiecare kilometru cucerit. Este o nouă abordare de recrutare, fiind nevoie de încă 400.000 de oameni pentru continuarea războiului.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, oferă soldaților 600 de euro pe fiecare kilometru cucerit.

Un anunț postat de un consiliu din regiunea Iaroslavl promitea un bonus de înscriere de 3.500 de euro și 600 de euro suplimentari pentru „fiecare kilometru de avansare în cadrul echipelor de asalt”.

Reclamele ce oferă recruților stimulente în numerar au apărut pe site-urile guvernamentale și pe conturile de rețele sociale ale bibliotecilor și liceelor din Rusia, potrivit Daily Mail.

Vladimir Putin încearcă să evite o nouă rundă de mobilizare nepopulară, deși experții militari socotesc că ar trebui încă 400.000 de recruți. 

E nevoie de încă 400.000 de recruți

Kremlinul încearcă să angajeze până la 400.000 de soldați contractuali în acest an pentru a-și reînnoi rândurile, potrivit unor persoane familiare cu planificarea, potrivit Bloomberg.

Campania ambițioasă de recrutare ar permite Kremlinului să evite o altă mobilizare forțată a rezerviștilor, în timp ce intensifică campania pentru realegerea președintelui Vladimir Putin la sfârșitul acestui an, au spus sursele.

Convocarea din toamna trecută a zdruncinat încrederea publicului și a declanșat un exod de până la un milion de ruși din țară.

Citește și: Ciocniri militare intense între Iran și SUA pe teritoriul Siriei. Rusia dă Teheranului avioane Su-35

Birourile de înrolare lucrează cu universitățile și serviciile sociale pentru a atrage studenții și șomerii să se înscrie în armată, cu centre de recrutare improvizate apărând în orașe și comune.

Dar unii oficiali au spus că obiectivul de a atrage 400.000 de soldați contractați în acest an este nerealist. Ar fi aproape egal cu numărul total de trupe profesioniste pe care le avea Rusia înainte de lansarea invaziei pe 24 februarie 2022.

Citește și: Mercenarii Wagner părăsesc Ucraina, unde n-au reușit să cucerească Bahmut. Se duc în Africa de Sud

Experta Katerina Stepanenko pune la îndoială că recrutarea va avea succes.

„Au recrutat deja o proporție semnificativă de oameni care au fost stimulați financiar. Și s-au chinuit să facă asta anul trecut.”, a declarat aceasta.

Această campanie a Ministerului rus al Apărării se desfășoară în timp ce comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a anunțat că trupele sale continuă să respingă atacurile grele ale Rusiei și pregătesc o contraofensivă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te