Și-a lăsat telefonul iPhone din 2007 în cutie, peste un deceniu. Ce se întâmplă cu acesta e uimitor

DE Alexandru Pop | Actualizat: 23.02.2023 - 08:56
Și-a lăsat telefonul iPhone din 2007 în cutie, peste un deceniu. Ce se întâmplă cu acesta e uimitor - Foto: Flickr/Scott Beale

Când Karen Green a obținut un nou loc de muncă, în 2007, unii din prietenii ei s-au aruncat, pentru a-şi cumpăra un alt iPhone nou. Sute de mii de americani s-au aplecat, pentru a pune mâna pe prima versiune a smartphone-ului revoluţionar, la vremea sa.

SHARE

Green și-a cumpărat noul telefon nu cu mult înainte și nu ar fi vrut să treacă de la reţeaua Verizon, la marea companie de telefonie AT&T.

Un i-Phone fabricat în anul 2007 a stat în cutie peste un deceniu

"Nu am vrut să scap de noul meu telefon [care nu este inteligent] și m-am gândit că este un iPhone, așa că nu va ieși niciodată din actualitate", a spus Greenm pentru un programul de televiziune american, în anul 2019.

Era aceeași lună în care Apple şi-a lansat noul iPhone 11. Tehnologia evoluase enorm, dar Green şi-a păstrat vechiul telefonul sigilat, în cutie, realizând că, pe măsură ce anii vor fi trecut, un colecționar ar putea să vină şi să-l considere valoros.

Bănuiala ei a fost confirmată când evaluatorii din emisiune au estimat vechiul telefon la 5.000 de dolari.

Citeşte şi: Jony Ive, designerul iPhone, a desenat logo-ul pentru încoronarea regelui Charles III pe 6 mai 2023

Dar rezultatele unei licitații online au spulberat toate așteptările, în acest weekend, când iPhone -ul Green a fost vândut pentru 63.356,40 dolari, ceea ce este de peste 100 de ori mai mult decât costul inițial și mai mult decât orice iPhone vintage înaintea sa.

Firma care a organizat licitaţia, care este specializată în colecții de cultură pop, au descris telefonul ca un articol la cald pentru colecționari și investitori, deopotrivă. Acesta „se prezintă magnific, cu unghiuri ascuțite în față și în spate, culori bogate și caracteristici„ carcasă nouă”.

Citeşte şi: A apărut aplicația pentru iPhone ce vă permite să "vorbiți" cu Iisus, în versiune virtuală

Unele dintre aceste caracteristici notabile includ camera de 2 megapixeli și browserul de web al telefonului, dar și caseta iconică, cu o imagine de dimensiuni mari a unui iPhone cu 12 pictograme pe ecranul tactil.

Mark Montero, fondatorul LCG Auctions, a declarat pentru NPR că, deoarece iPhone-urile originale au fost scumpe (599 de dolari pentru un model de 8 GB) și impactul lor în viitor nu a fost încă cunoscut, practic toate posibilităţile de licitare au fost deschise și utilizate, așa cum s -a prevăzut.

"A descoperi un model original lansat în anul 2007, încă nou, cu sigiliul său din fabrică intact, este cu adevărat remarcabil", a scris el. "Marea poveste din spatele său este cireaşa de pe tort!"

Licitația a început de la 2.500 de dolari și s -a ridicat rapid, în timpul a 27 de runde de licitare. Montero a declarat că există 10 ofertanți, care concurează pentru telefon, care în cele din urmă a fost adjudecat de o persoană anonimă, din SUA.

Sculele de pe vremea lui Steve Jobs merg bine

Alte iPhone-uri sigilate din fabrică s-au descurcat bine la licitațiile recente, vânzându-se cu 35.414 dolari, în august anul trecut, și 39.339 de dolari, în octombrie.

Acest telefon special este primul model original „în condiții acceptabile” care a ajuns în licitație de atunci, potrivit LCG. Și se așteaptă să vină mai multe vânzări-record.

„Colecționarii de înaltă calitate funcționează prin trei R: relevanță, raritate și înlocuire”, spune Montero. "Un iPhone sigilat din fabrică, original, credem că va crește în valoare."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te