Senatorii republicani critică Facebook și Twitter pentru cenzurarea preşedintelui Trump

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 18.11.2020 - 23:05
Foto: newsmaker.ro

Șefii Facebook şi Twitter au fost criticaţi de senatori republicani pentru cenzurarea lui Trump în alegerile din SUA. Democraţii au deplâns răspândirea dezinformărilor legate de vot pe reţelele de socializare.

SHARE

Mark Zuckerberg şi Jack Dorsey şi-au apărat practicile de moderare a conţinutului în timpul unei audieri în Congres, convocată după ce platformele au decis să blocheze articole ale publicaţiei New York Post referitoare la fiul candidatului prezidenţial Joe Biden, informează news.ro.

În remarcile sale de deschidere, preşedintele Comisiei Judiciare Lindsey Graham a întrebat: ”Ceea ce vreau să încerc să aflu este dacă nu sunteţi un ziar la Twitter sau Facebook, atunci de ce aveţi control editorial asupra York Post?"

El a spus că nu crede că articolele despre Hunter Biden, respinse de campania Biden, trebuiau să fie semnalate sau excluse din distribuţie.

Democraţii s-au concentrat pe răspândirea dezinformării de către republicanul Trump şi susţinătorii acestuia şi au cerut companiilor să limiteze răspândirea conţinutului fals şi înşelător înainte de alegerile din Georgia, unde doi senatori în funcţie republicani, David Perdue şi Kelly Loeffler, se confruntă cu oponenţi democraţi.

Ambele companii s-au angajat să facă mai mult în acest sens. Cu toate acestea, probleme mai mari legate de deciziile lor de moderare a conţinutului, în special în ceea ce priveşte discursul violent, au devenit evidente atunci când senatorul Richard Blumenthal, un democrat, l-a întrebat pe Zuckerberg dacă se va angaja să elimine contul fostului consilier al lui Trump la Casa Albă Steve Bannon, după ce acesta a sugerat decapitarea a doi înalţi oficiali americani.

Zuckerberg a refuzat. ”Nu domnele senator. Nu asta sugerează politicile noastre că ar trebui să facem în acest caz ", a spus el.

Reuters a relatat săptămâna trecută că Zuckerberg a afirmat într-o întâlnire cu întregul personal al Facebook că Bannon nu a încălcat suficient politicile Facebook pentru a justifica suspendarea sa.

Supăraţi de decizia companiilor cu privire la ce să lase pe platformă şi ce să elimine, mulţi parlamentari republicani şi Trump au ameninţat că vor elimina protecţiile companiilor de internet în temeiul unei legi federale numită Secţiunea 230 din Legea privind decenţa în comunicaţii. Legea protejează companiile de a fi trimise în judecată în privinţa conţinutului postat de utilizatori pe platformele lor.

Graham a mai spus că speră că secţiunea 230 va fi schimbată.

Când ai companii care au puterea guvernului, au mult mai multă putere decât mass-media tradiţionale, ceva trebuie să sefacă”, a spus el.

Preşedintele ales Biden a afirmat că este în favoarea abrogării secţiunii 230. Democraţii din Congres preferă totuşi o abordare mai deliberată faţă de reformarea legii.

Zuckerberg şi Dorsey au spus că vor fi deschişi unor reforme ale legii.

La o audiere din octombrie, Dorsey a declarat că erodarea secţiunii 230 ar putea afecta semnificativ modul în care oamenii comunică online.

Zuckerberg a spus că susţine schimbarea legii, dar a adăugat că dacă legea va fi abrogată, platformele tehnologice ar putea să cenzureze mai mult pentru a evita riscurile legale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te