Șeful Wagner admite că ucrainenii "resping cu înverșunare atacurile" în Bakhmut: E mult sânge vărsat

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.03.2023 - 14:08
Șeful Wagner admite că ucrainenii "resping cu înverșunare atacurile" în Bakhmut: E mult sânge vărsat - FOTO: Profimedia Images

Șeful Wagner admite că ucrainenii "resping cu înverșunare atacurile" în Bakhmut: E mult sânge vărsat. Forțele ucrainene luptă "cu înverșunare" în bătălia pentru Bakhmut, a recunoscut șeful mercenarilor ruși care asediază orașul din estul țării.

SHARE

Într-un mesaj audio pe Telegram difuzat miercuri seară, șeful Grupului Wagner, Evgheni Prigozhin, a declarat că "armata ucraineană aruncă rezerve suplimentare în Bakhmut" și încearcă să îl țină "cu toată puterea".

"Zeci de mii de soldați ucraineni resping cu înverșunare atacurile. Sângele vărsat crește în fiecare zi", a spus el în clipul difuzat în emisiunea "Erin Burnett: OutFront".

Șeful Wagner admite că ucrainenii "resping cu înverșunare atacurile" în Bakhmut: E mult sânge vărsat

Mercenarii lui Wagner sunt vârful de lance al eforturilor Rusiei de a prelua Bakhmut, dar Prigozhin susține că aceștia nu au muniția necesară pentru a avansa. 

"Voi spune că sistemul trebuie să fie pus la punct. Sper că sistemul va începe să funcționeze în curând și că vom primi muniție în mod regulat", a declarat el într-un videoclip separat pe Telegram. 

Citește și: VIDEO Aeronava „Ziua judecății de apoi” în Europa. Poate porni un război nuclear dacă ordonă Biden

Lupte ca în Primul Război Moldial la Bakhmut

Cea mai mare provocare a Ucrainei în acest moment este apărarea orașului, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Forțele rusești au înregistrat câștiguri crescânde în jurul orașului, dar forțele ucrainene încă nu s-au retras, creând o situație de impas care amintește de bătăliile prelungite pentru alte orașe din estul țării din ultimul an.

Citește și: Turcii construiesc un km de galerie de metrou mult mai scump la Cluj ca la București. Cum se explică

Începând din vara anului trecut, Bakhmut a fost la o aruncătură de băț de liniile de front, astfel încât capturarea sa ar reprezenta un succes mult dorit pentru forțele Moscovei - și ar aduce o anumită valoare strategică limitată.

Ucraina trimite artileria grea la Bakhmut

Artileria regulată și susținută a putut fi auzită în jurul orașului ucrainean Chasiv Yar, la cinci kilometri vest de orașul asediat Bakhmut, relatează o echipă CNN aflată la fața locului.

Infanteria ucraineană "luptă împotriva a ceea ce a mai rămas din grupul Wagner și a cel puțin două batalioane de parașutiști ruși", a declarat un soldat care se află în Bakhmut de câteva săptămâni.

Un alt soldat ucrainean a declarat că nu are intenția de a se retrage din Bakhmut.

"Dacă părăsim Bakhmut, rușii vor începe să distrugă următoarele sate și orașe ucrainene", a spus acesta. 

Chasiv Yar ar fi probabil următoarea țintă a forțelor rusești în cazul în care acestea vor revendica Bakhmut, potrivit oficialilor militari ucraineni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te