Șeful teribilei forțe Al Quds a Iranului, agent Mossad? A făcut infarct la interogatoriu în Teheran

DE Adina Mutăr | Actualizat: 11.10.2024 - 17:36
Șeful teribilei forțe Al Quds a Iranului, agent Mossad? - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Șeful teribilei forțe Al Quds a Iranului, agent Mossad? - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Șeful teribilei forțe Al Quds a Iranului, agent Mossad? A făcut infarct la interogatoriu în Teheran. Șeful forței Al Quds din cadrul Gărzii Revoluționare IRGC a Iranului, Esmail Qaani, suspectat de legături cu Israelul, a făcut infarct în timpul interogatoriului.

SHARE

Șeful teribilei forțe Al Quds a Iranului, agent Mossad? A făcut infarct la interogatoriu în Teheran.

Comandantul forței de elită Al Quds din Iran, Esmail Qaani, succesorul generalului Soleimani, ucis într-o lovitură a SUA, este investigat pentru legături cu Israelul și a suferit un atac de cord în timpul interogatoriilor.

El a fost mutat la un spital, iar acum șeful său de birou este anchetat sub suspiciunea de legături cu Israelul.

Șeful teribilei forțe Al Quds a Iranului, agent Mossad? A făcut infarct la interogatoriu în Teheran

Conducerea din Iran are suspiciuni serioase că Mossadul s-a infiltrat în Corpul Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC), în special în grupul celor care lucrează în arena libaneză, așa că toată lumea este în prezent investigată, a declarat o sursă pentru Middle East Eye.

Și gruparea teroristă Hezbollah din Liban crede 100% că o sursă iraniană a dat informații precise despre mișcările liderilor grupării, astfel încât Israelul a reușit să elimine conducerea organizației, potrivit Jerusalem Post.

Înalți oficiali iranieni de securitate au declarat că Esmail Qaani, care l-a înlocuit pe Qasem Soleimani, notoriul comandant al forței Quds a IRGC, ucis de SUA în 2020, a dispărut după un bombardament  israelian săptămâna trecută, în care și-a pierdut viața Hashem Sefieddine, succesorul liderului Hassan Nasrallah, ucis și acesta într-un atac israelian în cartierul Dahieh din Beirut luna trecută.

Citește și: Hassan Nasrallah, liderul organizației Hezbollah, a fost ucis de armata israeliană

Contactul cu Sefieddine a fost pierdut după un atac al Israelului și se crede că e mort. Qaani se afla în Dahieh când IDF a atacat, dar nu a participat la întâlnirea stabilită cu înlocuitorul lui Nasrallah.

După unele surse, comandantul forței Quds a călătorit la Beirut după asasinarea șefului Hezbollah, Hassan Nasrallah,  iar The New York Times a raportat căacesta urma să reorganizeze gruparea Hezbollah.

Citește și: Război Israel - Liban. Bombardamente masive în Beirut. Tința noul șef Hezbollah, Hashem Safieddine

O sursă din IRGC din Beirut a declarat ziarului că dispariția comandantului Qaani și tăcerea oficialilor din Teheran provoacă panică în rândurile celor care lucrează în Liban.

Qaani s-a întâlnit recent cu Nasrallah și Fuad Shukr, șeful operațiunilor Hezbollah, care a fost, de asemenea, asasinat de Israel.

Însă acesta a renunțat la planul său inițial de a participa la întâlnirea la nivel înalt Hezbollah cu Sefieddine, ce a fost vizată de un bombardament israelian, ceea ce a dus la creșterea suspiciunii că ar fi fost racolat de Mossad.

Surse din Iran susțin că Esmail Qaani era investigat la Teheran pentru legături cu Israelul și a suferit un atac de cord în timpul interogatoriilor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te