Șeful PPE ne toarnă sare pe rană: „Cancelarul Karl Nehammer are tot sprijinul nostru”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.12.2022 - 12:10
Manfred Weber, liderul PPE- Foto: PE

Liderul Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a declarat pentru „Die Presse” că şeful guvernului de la Viena are tot sprijinul său şi are dreptate când se plânge că Spaţiul Schengen nu funcţionează. „Problema ar trebui abordată în Consiliul European”, spun Weber.

SHARE

Cu o zi înainte de Consiliul JAI, Manfred Weber a mers la Viena şi a încercat, alături de europarlamentari români, să-l facă pe cancelarul austriac Karl Nehammer să se răzgândească în privinţa blocării aderării României la Schengen.

„Situaţia Austriei din cauza fluxului necontrolat de migranţi este inacceptabilă. Karl Nehammer are tot sprijinul nostru pentru că această situaţie trebuie să se schimbe. Legislaţia Schengen trebuie să fie din nou aplicată în mod corespunzător la frontierele externe ale UE”, a scris Manfred Weber pe Twitter.

Întrebat, în interviu, referitor la faptul că Austria a blocat admiterea în spaţiul Schengen a Bulgariei şi a României pe motiv că cifrele privind azilul au crescut brusc în ultima vreme, dacă nu cumva este greşit să se amestece cele două probleme, Manfred Weber a răspuns categoric că nu este greşit.

„Cele două aspecte sunt în mod clar legate, deoarece în prezent avem un aflux necontrolat de imigraţie în Europa şi, desigur, acest lucru are legătură şi cu protecţia inadecvată a frontierelor externe. Înţeleg pe deplin că situaţia actuală este inacceptabilă pentru Austria şi este important ca Nehammer să spună că lucrurile nu mai pot continua aşa. El are sprijinul PPE”, a declarat Manfred Weber.

Citește și: Orașul ucrainean Odesa a rămas fără electricitate după un atac rusesc cu drone kamikaze

Cu toate acestea, el spune că România şi Bulgaria ar fi trebuit să primească, joi, undă verde pentru aderarea la Schengen şi de aceea spune că problema imigraţiei necontrolate ar trebui abordată de liderii UE, în Consiliul European.

Citește și: VIDEO Asistentă medicală româncă în Ucraina: Vă doresc să nu aveți război în țară

La observaţia că Othmar Karas, europarlamentar austriac creştin-democrat (grupul PPE) şi vicepreşedinte al Parlamentului European, vede lucrurile cu totul altfel şi îşi critică puternic partidul pentru veto-ul exercitat în privinţa extinderii Schengen cu România şi Bulgaria, Manfred Weber a răspuns: „Este corect ca Partidul Popular European să susţină admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. Din punctul meu de vedere, decizia de joi ar fi trebuit să fie, de asemenea, în favoarea celor două ţări. Cu toate acestea, ne îndreptăm ca somnambulii spre următoarea criză a migraţiei, iar Austria este una dintre principalele ţări afectate. Până acum, din păcate, multe state membre nu au recunoscut încă natura dramatică a situaţiei. Acest lucru trebuie să se schimbe. Consiliul (European) trebuie să acţioneze”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te