Șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, îi mulțumește Dianei Șoșoacă pentru susținerea Rusiei

DE Elena Andrei | Actualizat: 30.03.2023 - 20:23
Putin și Evgheni Prigojin-Foto: Profimedia Images

Serviciul de presă al lui Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner și a „fabricii de troli” a Moscovei, a publicat mulțumirile acestuia pentru politicienii europeni ș europarlamentari pentru sprijinul acordat Rusiei.

SHARE

Serviciul de presă al lui Evgheni Prigojin al Concord Group, companie cu sediul în Sankt Petersburg, a publicat la 24 martie comentariile lui Prigojin la o întrebare adresată de Military Rewiew referitor la sprijinul unorpoliticieni europeni, printre care și Diana Șoșoacă.

Redăm întrebarea și răspunsul publicate de Serviciul de presă al companiei Concord:

Prigojin, îi mulțumește Dianei Șoșoacă pentru susținerea Rusiei

„Publicăm o solicitare de la editorii portalului Military Review și răspunsul:

Evgheni Viktorovici, bună ziua!

Numele meu este Ivan, sunt editorul portalului Military Review și aș dori să primesc comentariul dumneavoastră la următoarea întrebare.

Recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege care prevede anexarea unei părți din teritoriul Ucrainei. Inițiativa a fost inițiată de fondatorul partidului de ultradreapta SOS, senatorul Diana Şoşoacă, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și susține deschis Rusia.

Citește și: 300.000 de soldați mobilizați la frontiera estică, răspunsul NATO la invazia Ucrainei de către Putin

De asemenea, nu este un secret pentru nimeni faptul că Rusia este susținută de alți politicieni de ultra-dreapta din UE, inclusiv de cei din Franța și Germania (de exemplu, 36 de deputați au votat împotriva rezoluției privind Ucraina din 02.02.23).

În același timp, Uniunea Europeană a reușit să impună sancțiuni împotriva companiei Wagner PMC. De ce credeți că vocea Rusiei este încă slabă în UE? Păstrați legătura cu parlamentarii pro-ruși din UE?

Citește și: Mercenarii Wagner părăsesc Ucraina, unde n-au reușit să cucerească Bahmut. Se duc în Africa de Sud

Publicăm un comentariu al lui Evgheni Prigojin:
„Cu siguranță, suntem în contact cu mulți politicieni europeni, inclusiv cu europarlamentari. Le mulțumesc că au sprijinit Rusia cât pot de bine. În ceea ce privește vocea Rusiei, pentru a nu jigni pe nimeni, voi spune așa: Pentru ca vocea să fie auzită, trebuie să vorbești tare, dar dacă vorbești sub ton și urmărești doar interese personale, atunci nimeni nu-ți va auzi vocea.”

Ce a vrut Șoșoacă

Senatoarea nefiliată Diana Șoșoacă a depus în Senat un proiect de lege prin care propune ca România să denunțe tratatul cu Ucraina și să anexeze teritoriile istorice ce i-au aparținut.

Proiectul legislativ inițiat de Diana Șoșoacă este profund neconstituțional, deoarece României îi este interzis, prin legea sa fundamentală, să deruleze o agresiune la adresa altui stat, cu atât mai mult cu cât ea implică o componentă teritorială. O anexare a teritoriilor istorice care i-au aparținut ar reprezenta o încălcare flagrantă a normelor de drept internațional și ar arunca România în război cu Ucraina, plasând-o de partea Rusiei.

Citește și: DERAPAJ Șoșoacă cere ca România să anexeze teritoriile „istorice” de la Ucraina. A anunțat și anul

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te