Șefii MI5 și FBI, în primul discurs comun din istorie: „Xi Jinpimg, o amenințare la adresa lumii”

DE Elena Andrei | 06.07.2022 - 20:39
Președintele Chinei, Xi Jinpimg/foto: profimedia

Șefii agențiilor de informații din Marea Britanie și America au promis mai multe investigații privind China, avertizând că lumea se confruntă cu o „provocare ce vrea să schimbe jocul la nivel mondial" din partea partidului comunist aflat la putere.

SHARE

Directorul general Ken McCallum a declarat că MI5 derulează de șapte ori mai multe investigații în legătură cu China decât în urmă cu patru ani și că intenționează să crească numărul investigațiilor pentru a face față încercărilor de interferență pe scară largă ale acestei națiuni.

În cadrul unei alocuțiuni comune fără precedent împreună cu directorul FBI, Christopher Wray, miercuri, la sediul MI5 din Thames House din Londra, liderii din mediul de afaceri și șefii din mediul academic au auzit, de asemenea, avertismente potrivit cărora o preluare a Taiwanului de către China ar putea „reprezenta una dintre cele mai îngrozitoare perturbări ale afacerilor pe care le-a văzut vreodată lumea".

Citește și

VIDEO Putin a scos rachetele nucleare la „încălzire”. Medvedev amenință cu un război nuclear

Caspian Pipeline Consortium își suspendă activitatea. Posibilă creștere a prețurilor în România

În discursul lor istoric, șefii securității au avertizat că partidul comunist chinez la putere, condus de președintele Xi Jinping, încearcă să „exercite în mod ascuns presiuni în întreaga lume".

Aceștia au avertizat că Guvernul chinez reprezintă o amenințare iminentă pentru economia globală, tehnologie, afaceri și, în special, pentru Taiwan - micuța insulă din Asia de Est care a respins de mult timp apelurile de reintegrare cu China continentală.

„Astăzi este pentru prima dată când șefii FBI și MI5 au împărțit o platformă publică. Facem acest lucru pentru a transmite cel mai clar semnal cu privire la o mare provocare comună: China. Cea mai importantă provocare care schimbă jocul vine din partea Partidului Comunist Chinez. Acesta exercită în mod ascuns presiuni pe tot globul”, a declarat McCallum.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.