Se apropie prăpădul de Statele Unite. Americanii vor face Crăciunul sub o furtună polară de zăpadă

DE Alexandru Pop | Actualizat: 23.12.2022 - 13:07
Se apropie prăpădul de Statele Unite. Americanii vor face Crăciunul sub o furtună polară de zăpadă - Foto: GPA Photo Archive via Fliclr

O furtună polară de iarnă va ţine sub o atmosferă polară Statele Unite, de Crăciun şi de Anul Nou.

SHARE

Furtuna pune milioane de oameni sub alertă, de la o coastă la cealaltă, deoarece temperaturile scăzute-record și penele de curent sosesc înainte de Crăciun., dinspre Canada

Furtuna a lăsat deja mii de oameni fără energie electrică și a determinat mai mult de o duzină de guvernatori de state să pună la punct planuri de răspuns în caz de urgență, înainte de weekend-ul de Crăciun.

citeşte şi: Furtunile iau locul caniculei. Avertizare meteo: cod portocaliu în vestul țării

Furtuna, pe cale să devină și mai puternică vineri, a produs zăpadă și gheață abundentă, creând condiții dificile de drum, cu vizibilitate slabă, lăsând unii șoferi blocați în temperaturi insuportabil de mici.

Călătoriile sunt de asemenea extrem de dificile, cu sute de mile de drumuri închise și anulări de zboruri în creştere, ca număr, conform CNN.

citeşte şi: VIDEO O furtună solară „canibală” se îndreaptă spre Pământ. Caniculă și perturbări energetice

Înainte de weekendul de sărbători, peste 200 de milioane de oameni din aproape fiecare stat se află sub alerte meteorologice de iarnă, inclusiv pentru frig, gheață și zăpadă.

Peste 200 de milioane de oameni din SUA se află sub alerte de frig şi vânt, de la granița cu Canada, la granița cu Mexicul, din statul Washington, până în Florida, fiind așteptate pusee de vânt sub zero grade, astăzi, în sud-est.

„Graficul de avertizare de veghe al Serviciului Național de Meteorologie descrie una dintre cele mai mari avertismente și avertismente de vreme de iarnă vreodată”, a spus agenția.

În special părți din Montana, Dakota de Sud și Wyoming au înregistrat deja friguri de vânt sub minus 50 de grade Fahrenheit în ultimele două zile.

„Furtuna majoră de iarnă în curs de desfășurare va continua să producă zone cu zăpadă abundentă, vânturi puternice și friguri de vânt care pun viața în pericol până sâmbătă.

Dacă călătoriți în vacanță, vă rugăm să fiți extrem de precauți și să acordați atenție celor mai recente prognoze și actualizări”, a atenţionat Serviciul Național de Meteorologie.

Astăzi, se așteaptă că furtuna va dezlănțui mai multe condiții de ninsoare abundentă și viscol, în special în Vestul Mijlociu.

Pe măsură ce se îndreaptă spre est, prin toată țara, se așteaptă ca furtuna să devină un ciclon-bombă, o furtună care se întărește rapid și scade presiunea cu 24 de milibari, în 24 de ore.

Se estimează că presiunea furtunii va fi egală cu cea a unui uragan de categoria 2, pe măsură ce se deplasează spre Marile Lacuri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te