Rușii inventează un nou pretext pentru jafuri și interzic limba ucraineană în școlile din Mariupol

DE Daniel Toșa | 16.06.2022 - 12:27
Rușii inventează un nou pretext pentru jafuri și interzic limba ucraineană la Mariupol/FOTO: Pexels

Forțele de ocupație rusești din Mariupol accelerează demolarea clădirilor avariate de acțiunile lor, pentru a distruge dovezile crimelor lor. Acestea interzic copiilor de la școală să vorbească în ucraineană, chiar și în pauzele dintre ore, spune Peter Andriushchenko, consilier.

SHARE

"Ocupanții intensifică demolarea clădirilor și distrugerea dovezilor. Primele comisii formate din colaboratori și Ministerul Situațiilor de Urgență al Federației Ruse au fost în „turneu” din ușă în ușă.

Apartamentele închise și clădirile parțial intacte vor fi sparte pentru "examinare". Un nou val de jafuri sub protecție oficială este pe cale să înceapă. Oamenii sunt avertizați în legătură cu evacuarea, dar locuitorii din Mariupol continuă să trăiască cu consecințele teribile ale războiului chiar și la intrările în clădiri, ca la Evpatoria nr. 45”, a declarat Andriushchenko.

Potrivit lui Andryushchenko, săptămâna viitoare, ocupanții intenționează să demoleze clădirea spitalului de urgență, unde se plănuia să se deschidă un departament de boli infecțioase. S-a luat decizia de a muta echipamentul medical într-o clădire învecinată, iar deschiderea departamentului de boli infecțioase a fost amânată.

Citește și: VIDEO Zelenski: Ambițiile teritoriale ale Rusiei se întind de la Varșovia la Sofia. România, vizată

Andryushchenko a adăugat că numărul mormintelor improvizate din oraș este în creștere. Rata mortalității rămâne extrem de ridicată.

De asemenea, el a declarat că, pe lângă așa-numitul "punct de primire a procedurilor de igienă" din apropierea centrului comercial Metro, ocupanții au deschis o "stație de îmbăiere" - un duș public însoțit de "mașini zombie" (camioane cu ecrane TV de mari dimensiuni care transmit videoclipuri de propagandă - n.r.).

Citește și: VIDEO Macron la Chișinău: Franţa va juca un rol important în inegrarea Moldovei în UE

Potrivit informațiilor lui Andriușcenko, autoritățile școlare interzic adolescenților care învață în școlile cu predare în limba ucraineană să folosească limba ucraineană, chiar și în pauzele dintre ore. Direcția colaboratorilor din școli amenință deschis cu "consecințe pentru copii și părinți" dacă sunt auziți vorbind în ucraineană.

Administrația ocupanților intenționează, de asemenea, să introducă călătorii cu plată începând cu 1 august, un bilet costând 18 ruble (9 grivne).

Potrivit lui Andriușcenko, 12 autobuze ucrainene furate și 4 autobuze din Rusia circulă în oraș la intervale de 2 până la 4 ore, potrivit Pravda.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.