Rușii ar putea declanșa un incendiu la centrala nucleară din Zaporojie, spun serviciile secrete

DE Daniel Toșa | 22.08.2022 - 11:42
Rușii ar putea declanșa un incendiu la centrala nucleară din Zaporojie, spun serviciile secrete - FOTO: Twitter/ChuckPfarrer

Forțele armate ale Federației Ruse au plasat volume mari de combustibil pentru motoare în întreaga incintă a centralei nucleare din Zaporojie, ceea ce sugerează pregătiri pentru o posibilă provocare care să implice un incendiu.

SHARE

Rusia se pregătește să incendieze centrala nucleară de la Zaporojie, plasând volume mari de combustibil în incinta centralei, spune Oleksandr V. Danylyuk, șeful Centrului pentru Reforme în Apărare, coordonator al platformei interdepartamentale pentru contracararea amenințărilor hibride, care funcționează în cadrul cooperării Ucraina-NATO, citând o sursă din cadrul serviciilor de informații ucrainene.

"Surse din cadrul serviciilor secrete de informații ucrainene de la centrala nucleară din Zaporojie raportează că rușii, contrar precauțiilor de siguranță, au plasat cantități semnificative de combustibil pentru motoare în întreaga centrală", se arată în raport.

"Este posibilă o provocare cu declanșarea unui incendiu", a declarat expertul.

Rușii se pregătesc să distrugă centrala nucleară de la Zaporojie

"Acest lucru este indicat și de direcționarea către centrală a unor unități suplimentare ale forțelor de protecție împotriva radiațiilor, chimice și biologice ale armatei ruse", a rezumat Oleksandr V. Danylyuk.

Trebuie amintit că Rusia a refuzat să îndepărteze armele de pe teritoriul centralei Zaporojie.

Citește și: VIDEO Armata distrusă a lui Putin defilează în Kiev. Tancuri rusești de milioane, scoase din uz

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, a susținut că Rusia avea nevoie de arme pentru a "proteja" centrala nucleară confiscată de "atacuri teroriste".

Anterior, secretarul general al ONU a cerut stabilirea unui perimetru de securitate în jurul centralei nucleare  din Zaporojie și retragerea trupelor rusești.

Citește și: VIDEO Dughin, în spital. Fiica sa, ucisă într-un atentat. Rusia pregătește „ceva foarte violent”

António Guterres a subliniat că centrala nucleară nu ar trebui să fie folosită ca parte a vreunei operațiuni militare.

De asemenea, Guterres a cerut crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei ZNPP și retragerea militarilor ruși de pe amplasament.

Rusia a plasat în incinta centralei nucleare ZNPP explozibili, artilerie și vehicule blindate, ignorând regulile de siguranță.

În plus, armata rusă a început să organizeze provocări în Enerhodar pentru a acuza armata ucraineană că a bombardat centrala nucleară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.