Rusia ratifică anexarea a patru zone ucrainene. Zelenski decretează „imposibilitatea negocierii”

DE Elena Andrei | 04.10.2022 - 14:20
Zelenski aprobă „imposibilitatea negocierii”/foto: Profimedia Images

La 4 octombrie, Consiliul Federației Ruse a ratificat anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina. În aceeași zi, președintele ucrainean a aprobat „imposibilitatea negocierii”. Războiul continuă.

SHARE

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pus în aplicare decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare, care afirmă imposibilitatea de a negocia cu omologul său rus Vladimir Putin, precum și necesitatea de a consolida capacitatea de apărare a Ucrainei, prin Decretul prezidențial nr. 679/2022 și decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei de la 30 septembrie.

Zelenski a promulgat decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei „cu privire la acțiunile Ucrainei ca răspuns la încercarea Federației Ruse de a anexa teritoriile statului nostru, pentru a garanta securitatea spațiului euroatlantic și a Ucrainei și pentru a restabili integritatea teritorială".

Vineri, 30 septembrie, luând în considerare rezultatele reuniunii Statului Major al Comandantului Suprem Suprem în Comandament, NSDC a decis următoarele:

„Constatarea imposibilității de a purta negocieri cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Să aprobe textul apelului comun al președintelui, al președintelui Radei Verhovna și al prim-ministrului Ucrainei către Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

Cabinetul de miniștri al Ucrainei urmează să pregătească propuneri pentru un sistem de garantare a securității pe mai multe niveluri, bazat pe acorduri multilaterale și bilaterale ale Ucrainei, care vizează aducerea potențialului de apărare al Ucrainei la un nivel care să asigure un răspuns garantat la agresiunea armată a Federației Ruse, consolidarea sprijinului militar acordat Ucrainei în vederea consolidării apărării, promovarea dezvoltării industriei militare și creșterea semnificativă a amplorii și volumului de pregătire individuală și colectivă a militarilor ucraineni.”

Consiliul Federației din Rusia a ratificat anexarea unor zone ucrainene.

Potrivit deciziei luate de senatorii ruși, frontierele teritoriilor așa-numitelor „RPD", „RPL" (autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk), regiunile Herson și Zaporojie  sunt determinate de frontierele din ziua formării lor și de ziua admiterii în Federația Rusă.

Se menționează că „frontierele regiunilor RPD, RPL, Herson și Zaporojie adiacente teritoriului unui stat străin sunt frontierele de stat ale Federației Ruse”.

În prezent, „limba rusă este limba de stat în regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te