Rusia plănuiește atacuri teroriste pe teritoriul său, pentru a înscena o răzbunare a Ucrainei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.04.2022 - 12:30
Rusia plănuiește atacuri teroriste pe teritoriul său, pentru a înscena o răzbunare a Ucrainei/FOTO:

Serviciile speciale ruse plănuiesc să organizeze atacuri teroriste pe teritoriul Rusiei pentru a intensifica isteria antiucraineană, a declarat generalul-maior Kyrylo Budanov, șeful Direcției Serviciilor de informații din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina.

SHARE

"Serviciile speciale rusești plănuiesc să efectueze o serie de atacuri teroriste pentru a mina și arunca în aer case de locuit, spitale și școli în localități populate de Rusia, precum și să lanseze atacuri cu rachete și bombe asupra Belgorodului sau a unuia dintre orașele din Crimeea", a declarat generalul-maior Kyrylo Budanov, șeful Direcției Serviciilor de informații din cadrul Ministerului Apărării din Ucraina, a postat Direcția pe Telegram.

Potrivit acestuia, implementarea eșuată a planului de mobilizare în Rusia obligă regimul Putin să lanseze "scenarii murdare" pentru a agita emoțional societatea rusă și a o consolida și mai mult împotriva ucrainenilor.

Citește și: Ce măsuri de protecție socială sunt în Pachetul „Sprijin pentru România". Intră în vigoare la 1 mai

"Pentru a face acest lucru, ei pun la cale explozii în casele rezidențiale rusești sau atacuri cu rachete pentru a acuza Forțele Armate ale Ucrainei și batalioanele de voluntari de atacuri și pentru a crea o imagine emoțională a "atrocităților naționaliștilor ucraineni". Este foarte posibil ca aceste atacuri teroriste să fie prezentate ca o răzbunare a ucrainenilor pentru Bucha și Kramatorsk și ca o scuză pentru cruzimea împotriva populației civile ucrainene", a subliniat Budanov.

Citește și: Ministrul Energiei spune că România e interesată să importe gaz lichefiat din Israel, via Egipt

"În ultimele zile, autoritățile ruse escaladează din ce în ce mai mult isteria antiucraineană. Se sapă activ tranșee în regiunile Belgorod și Kursk, iar panica este stârnită de ofensiva imaginară a batalioanelor de voluntari ucraineni și a grupurilor de sabotaj", a declarat șeful serviciilor de informații ucrainene.

Potrivit acestuia, este foarte simbolic faptul că guvernarea lui Vladimir Putin a început cu "atacuri teroriste asupra clădirilor de apartamente rusești, motivând distrugerea Ceceniei, iar acum pare să se încheie cu aceleași metode".

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, care se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov, a declarat că au fost avariate șinele de cale ferată din districtul orașului Shebekino.

Districtul orașului Shebekino este situat la câțiva kilometri de graniță, vizavi de orașul ucrainean Vovchansk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te