Rusia plănuia să trimită o rachetă spațială cu explozibil peste Kiev. Zbura cu 6 km pe secundă

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.10.2023 - 19:59
Rusia plănuia să trimită o rachetă spațială cu explozibil în Kiev - Foto: Profimedia Images (Imagine cu rol ilustrativ)
Rusia plănuia să trimită o rachetă spațială cu explozibil în Kiev - Foto: Profimedia Images (Imagine cu rol ilustrativ)

Rusia plănuia să trimită o rachetă spațială cu explozibil în Kiev. Ei au întâmpinat o problemă mecanică la intrarea în spațiu

SHARE

Rusia plănuia să trimită o rachetă spațială cu explozibil peste Kiev. Zbura cu 6 km pe secundă

BILD are înregistrări telefonice în exclusivitate din anturajul lui Putin. Este vorba de ruși de rang înalt care plănuiau un nou atac asupra Kievului. Vor să folosească chiar și rachete spațiale!

Citește și: Războiul din Ucraina a pornit la 2 aprilie 2008 la București. Secretele summit-ului NATO

Acestea sunt cele mai secrete conversații ale aghiotanților și asociaților lui Putin, în care se discută în cele mai mici detalii planul nebunesc de război.

Rusia plănuia să trimită o rachetă spațială cu explozibil peste Kiev

Într-un articol publicat marți în ziarul german Bild, se afirmă că o conversație de șapte minute între fostul șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin, și actualul șef al filialei companiei, Centrul de lansare spațială Progress, Dmitri Baranov (înregistrată în luna ianuarie a acestui an), se dovedește că Moscova pregătea un atac inuman împotriva Ucrainei.

Planul este de a modifica un lansator Soyuz astfel încât acesta să nu ajungă pe orbită după lansare, ci să se prăbușească într-un oraș important din Ucraina, încărcat cu o cantitate uriașă de explozibili. Potrivit ziarului german, ținta ar putea fi Kievul.

Rogozin și Baranov discută posibilitatea de a trimite racheta în Ucraina "dinspre nord în loc de est", adică de la portul spațial rusesc de lângă Arhanghelsk, Plessek, în loc de portul spațial Vostochny de la granița cu China.

 Acest lucru ar fi important pentru a putea găzdui cantități mai mari de explozibili. Baranov a explicat acest lucru, potrivit ziarului:

7,5 tone de la est și 10 tone de la nord. Ei bine, pentru a fi siguri, putem scădea o tonă, deci 6,5 și 9 tone.

Baranov ar mai fi spus că vehiculul de lansare de 50 de metri ar putea fi lansat în "orice direcție".

Au fost ridicate mai multe probleme

Cu toate acestea, el a precizat că "nicio bombă rusă lansată spre Ucraina nu ar putea rezista la temperatura de reintrare în atmosferă".

Baranov și-a explicat îngrijorările, spunând că, la reintrarea în atmosferă, racheta s-ar deplasa cu "șase kilometri pe secundă".

Dar ei vor să găsească o soluție la această problemă, așa că Rogozin a promis că îl va contacta pe omul de știință Yuri Solomonov, specializat în acest domeniu. În anii 1990, Solomonov a fost șeful echipei de dezvoltare a rachetei interbalistice Topol-M.

Cu toate acestea, o altă dificultate a apărut în timpul discuțiilor, și anume posibilitatea ca unele elemente ale rachetei să cadă pe teritoriul rusesc. De asemenea, nici locul de impact al unui vehicul de lansare transformat într-o mega-bombă nu ar fi precis, ceea ce ar necesita calcule suplimentare.

"Aproximativ cât timp va dura să pregătești tot rahatul ăsta?". - a pus în cele din urmă întrebarea Rogozin, căruia Baranov i-a răspuns că ajustarea obișnuită este de șase până la nouă luni, dar "am învățat să recalculăm programele de zbor într-o lună sau două. Dacă este nevoie de unele ajustări, poate dura până la șase luni, dar aceasta este limita superioară".

Marele și teribilul" Putin

Cu toate acestea, ziarul explică faptul că, câteva zile mai târziu, inginerul de rachete Solomonov, care a fost contactat de Rogozin, a găsit între timp o soluție la problema termică a rachetei ucrainene planificate.

Planul a fost prezentat pe 16 ianuarie lui Putin.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te