Rusia pedepseşte „difuzarea publică a informațiilor false, cu bună știință, despre forțe” militare

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.03.2023 - 13:20
Rusia pedepseşte „difuzarea publică a informațiilor false, cu bună știință, despre forțe” militare - Foto: Bwog

Noi modificări legislative, care sunt făcute de regimul lui Vladimir Putin, vor pedepsi aţa-zisa discreditare a armatei, inclusiv a formațiunilor de voluntari, prin noi amendamente aduse de parlamentul de la Moscova, care măresc astfel şi mai mult cenzura.

SHARE

Rusia a adus noi amendamente, în Duma de Stat, care întăresc și mai mult legile de cenzură ale țării. Acestea vor prevedea până la 15 ani de închisoare, pentru discreditarea forțelor armate și a organizațiilor militare voluntare, precum Grupul Wagner.

Nouă întărire a cenzurii. Stat poliţienesc în Rusia

Evgheni Prigojin, șeful Grupului Wagner, care încearcă să asalteze oraşul Bahmut, din Ucraina, se plânsese în luna ianuarie că există bloggeri și canale de socializare care îi discreditează pe luptătorii săi, care nu pot fi pedepsiți, conform legilor existente.

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a declarat că „orice difuzare publică a informațiilor false, cu bună știință, despre forțe”, va fi pedepsită, conform modificărilor la Codul Penal, conform Reuters.

Citeşte şi: Până și pe chinezi îi deranjează cenzura lui Putin. TikTok își reduce prezența în Rusia

„Acțiunile publice care vizează discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse, formațiunile de voluntari, organizațiile și persoanele care  implementează sarcinile atribuite forțelor armate” vor fi pedepsite, a scris Volodin, pe Telegram.

„Această inițiativă îi va proteja pe toți cei care astăzi își riscă viața, pentru a asigura securitatea țării și a cetățenilor noștri. Pedeapsa pentru infractori va fi severă”.

Citeşte şi: Agenția, care se ocupă cu cenzura la Moscova, amenință Wikipedia cu o amendă de milioane

Pedeapsa prevede amenzi de până la cinci milioane de ruble (adică aproximativ 66.580 de dolari), muncă corecțională sau forțată până la cinci ani, precum și închisoare de până la 15 ani.

La scurt timp după ce a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, Parlamentul Rusiei a adoptat legi care stabilesc pedepse mari, cu închisoare, și amenzi pentru cei care distribuie cu bună știință informații false sau discreditează forțele armate.

Procurorii ruși au deschis peste 5.800 de dosare, împotriva persoanelor fizice, pentru discreditarea forțelor armate, spune grupul pentru drepturile OVD-Info, în timp ce autoritățile au folosit și legile împotriva răspândirii de informații false, pentru a pronunța pedepse mari cu închisoarea criticilor de lungă durată ai Kremlinului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te