Rusia amenință Franța: Veți avea probleme dacă trimiteți trupe în Ucraina. Parisul: Nu cerem ajutor

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.04.2024 - 11:29
Rusia amenință Franța: Veți avea probleme dacă trimiteți trupe în Ucraina. Parisul: Nu cerem ajutor - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Rusia amenință Franța: Veți avea probleme dacă trimiteți trupe în Ucraina. Rusia amenință direct Franța cu „probleme” în cazul în care trupele franceze vor fi desfășurate în Ucraina. Macron i-a spus lui Biden și lui Scholz că nu va cere ajutorul NATO în caz de atac.

SHARE

Rusia e speriată de faptul că ar putea să întâlnească trupe franceze pe front în Ucraina. În acest context miniștrii rus și francez ai apărării au avut un schimb de discuții la telefon în care Rusia a avertizat Franța să renunțe la acest plan întrucât ar crea „probleme” pentru Paris.

Rusia amenință Franța: Veți avea probleme dacă trimiteți trupe în Ucraina. Parisul: Nu cerem ajutor

Rusia amenință Franța: Veți avea probleme dacă trimiteți trupe în Ucraina. Parisul: Nu cerem ajutor

În timpul convorbirii, Șoigu a adus în discuție și refuzul anterior al lui Emmanuel Macron de a exclude ca Franța să pună bocanci pe teren în Ucraina.

Ministrul rus al apărării i-a spus lui Lecornu că dacă va face acest lucru "va crea probleme" pentru Franța, fără a detalia ce anume ar păți Parisul în cazul în care acest lucru s-ar putea întâmpla.

Președintele francez Emmanuel Macron a adoptat recent o poziție mai dură față de "operațiunea militară specială" a Rusiei, lansată în urmă cu mai bine de doi ani, și nu a exclus trimiterea de trupe europene în Ucraina.

Mesajul ferm a lui Macron pentru SUA și NATO

Mai mult, în cadrul unor discuții cu președintele american Joe Biden și cancelarul german Olaf Scholz, liderul de la Paris le-ar fi spus celor doi că Franța nu va apela la ajutorul NATO în caz că trupele franceze ar fi atacate. Macron ar fi subliniat că Franța nu a solicitat ajutor NATO nici când trupele sale au fost atacate în campaniile militare din Africa.

Oficialii citați de WSJ au spus că Scholz l-a sfătuit pe Macron să renunțe la această mișcare, spunând că ar putea crea un sentiment de dezbinare între aliați.

Sébastien Lecornu și omologul său rus Serghei Șoigu au discutat și despre combaterea terorismului după atacul mortal de luna trecută asupra unei săli de concerte din Moscova, potrivit The Independent.

Lecornu a prezentat condoleanțe în legătură cu atacul terorist din 22 martie asupra sălii de concerte Crocus City din regiunea Moscovei, a precizat ministerul, menționând că ministrul francez "a încercat în mod insistent să „elibereze” Ucraina și țările occidentale de suspiciunile de implicare în atacul terorist, transferând responsabilitatea către ISIS, gruparea jihadistă care a și revendicat de două ori responsabilitatea pentru atac, prezentând și dovezi chiar în acest sens.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te