Rusia acuză SUA că vor să testeze arme biologice în mai multe țări, inclusiv în Republica Moldova

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.03.2023 - 18:19
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev. - Foto: Profimedia Images

Rusia acuză SUA că vor să testeze arme biologice în mai multe țări, precum Georgia, Republica Moldova și o serie de state din Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai (OCS).

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Nu doar Ucraina a devenit un poligon de testare a armelor biologice americane, Statele Unite au în vizor Georgia, Moldova şi, de asemenea, o serie de ţări din Organizaţia pentru Cooperare de la Shaghai (OCS), a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, aflat în vizită în India, relatează News.ro, citând RIA Novosti.

Patruşev susţine că "există dovezi incontestabile" ale unei activităţi biologice pe scară largă a Washingtonului în Ucraina, precum şi ale implicării elitelor americane în aceste procese.

Citește și: VIDEO Cum s-au omorât clanurile Cârpaci și Saban în Strasbourg. Accident cu 5 morți și împușcături

"Focare infecţioase au fost raportate în districtele Ternopil, Odesa, Harkov şi Mikolaiv, în apropierea unor institute în care au fost studiaţi agenţi patogeni - febra hemoragică, holera, gripa porcină, hepatita A şi botulismul", a subliniat el.

"Nu doar Ucraina a devenit un teren de testare pentru armele biologice. Alte foste republici ex-sovietice, precum Georgia şi Moldova, precum şi o serie de state membre ale OCS, sunt, de asemenea, în vizorul SUA", a mai declarat Patruşev la o reuniune a secretarilor OCS, care are loc la New Delhi, potrivit unui comunicat de presă al Biroului Consiliului de Securitate al Rusiei.

Citește și: Rusia îl condamnă pe tatăl unei adolescente care a publicat imagini care criticau războiul

Nikolai Patruşev este fost şef al FSB şi un aliat apropiat al lui Vladimir Putin

Nikolai Patruşev, fost şef al FSB şi un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a subliniat că el consideră extrem de importantă discutarea problemelor de securitate biologică în cadrul OCS. Potrivit secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, în formatul OCS ar trebui să se stabilească consultări regulate ale experţilor în materie de biosecuritate, inclusiv prin intermediul agenţiilor de politică externă.

Narativul armelor biologice care ar fi testate de SUA în Ucraina este vehiculat frecvent de apropiaţii Kremlinului după invadarea Ucrainei, la fel şi folosirea armelor chimice sau provocarea unui incident nuclear, propagandă în care unii experţi văd posibile înscenări care ar veni chiar din partea Moscovei.

Moldova, care are o conducere proeuropeană, şi Georgia, unde populaţia este în favoarea apropierii de Occident, au intrat în ultima vreme în vizorul conducerii ruse, care încearcă să le prezinte ca fiind ameninţate de presupuse ambiţii expansionite ale Occidentului. Serghei Lavrov, şeful diplomaţiei ruse, avertiza la începutul acestui an că Moldova riscă să devină o nouă Ucraina.

Fost şef al serviciului de securitate internă FSB, Nikolai Patruşev este considerat unul dintre cei mai importanţi membri din cercul de apropiaţi ai lui Vladimir Putin, cu vederi chiar mai naţionaliste decât ale şefului său şi care ar fi avut o influenţă considerabilă asupra declanşării agresiunii asupra Ucrainei şi formării teoriilor imperialiste ale acestuia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te