Rus, ofițer dezertor al armatei SUA îi cere lui Putin să distrugă nuclear New York-ul și Londra

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.08.2024 - 13:59
Rus, ofițer dezertor al armatei SUA îi cere lui Putin să distrugă nuclear New York-ul și Londra - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ
Rus, ofițer dezertor al armatei SUA îi cere lui Putin să distrugă nuclear New York-ul și Londra - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Rus, ofițer dezertor al armatei SUA îi cere lui Putin să distrugă nuclear New York-ul și Londra. Expertul rus Stanislav Krapivnik a declarat recent că Moscova este „deja în război” cu NATO și că Rusia ar trebuie să lanseze rachetele nucleare peste New York și Londra.

SHARE

Expertul rus Stanislav Krapivnik, fost ofițer al armatei americane și dezertor în Rusia în anii '90, a declarat recent că Moscova este „deja în război” cu NATO și a sugerat că Rusia ar trebui să lanseze rachete nucleare asupra New York-ului și Londrei.

Rus, ofițer dezertor al armatei SUA îi cere lui Putin să distrugă nuclear New York-ul și Londra

Krapivnik, într-o apariție pe un canal media rus găzduit de Roman Guz, a denumit americanii „animale” și a acuzat SUA că doresc „să distrugă poporul rus”.

„Aceștia nu sunt oameni, sunt animale”. Russian Media Monitor a furnizat subtitrări în limba engleză ale interviului în limba rusă.

Sâmbătă, Julia Davis, fondatoarea Russian Media Monitor, a distribuit pe X un clip din interviul lui Krapivnik, care a reiterat: „Acesta este un atac cu materiale nucleare, încercând să provoace o explozie nucleară a reactorului pe teritoriul Rusiei”.

Krapivnik a continuat, afirmând că un răspuns adecvat ar fi distrugerea unui oraș american sau a Londrei.

Krapivnik a afirmat că, pentru a pune capăt războiului, „trebuie să distrugem complet forțele armate ale Ucrainei. Nu înfrângerea, ci distrugerea totală. Nu să le luăm prizonieri. Ar trebui să fie cadavre, munți de cadavre!”, potrivit Newsweek.com.

Războiul lui Putin pune capăt pacii din Europa

Invazia militară a președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina în februarie 2022 a creat cel mai mare conflict militar și cea mai mare criză a refugiaților din Europa de la al Doilea Război Mondial.

SUA, Regatul Unit și alte state membre NATO au extins ajutorul militar și sprijinul diplomatic pentru Ucraina.

El a adăugat că Rusia este „deja în război cu NATO... fie le dai de ales, fie mergi înainte și lovește”.

„Operațiunea Kursk”. Krapivnik cere „ștergerea” Kievului de pe fața pământului

La 6 august, forțele ucrainene au lansat un atac surpriză asupra regiunii Kursk din Rusia, reușind să pătrundă cu succes în zona Kursk și Belgorod în ultimele două săptămâni, marcând cel mai mare atac asupra solului rusesc de la al Doilea Război Mondial.

În zonă se află centrala nucleară de la Kursk, care este un important producător de energie electrică pentru Rusia. Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat forțele ucrainene că se pregătesc să atace instalația.

Oficialii ucraineni au negat acuzația pentru Reuters, calificând-o drept propagandă „nebună”.

Cu toate acestea, Krapivnik a reiterat această idee și a declarat: „Acesta este un atac cu materiale nucleare, încercând să provoace o explozie nucleară a reactorului pe teritoriul Rusiei”. El a adăugat că „aceasta este o provocare directă care justifică ștergerea Kievului de pe fața Pământului”.

„Acest lucru depășește efectiv linia nucleelor tactice. Acesta este un război deschis, iar ca răspuns, un oraș american va fi șters de pe fața Pământului sau va exista o lovitură asupra Londrei, în funcție de cine le-a înarmat”, a spus Krapivnik, sugerând că «va exista o explozie, iar New York-ul va dispărea și Washington-ul va fi următorul».

Pentru a rezuma remarcile lui Krapivnik, Guz a întrebat: „În esență, ar trebui să existe o amenințare directă, direct de la președinte [Putin], că dacă se întâmplă ceva, rachetele nucleare vor zbura împotriva Washingtonului și Londrei. Am înțeles corect?”

Krapivnik a răspuns: „Absolut, absolut”, afirmând că armele nucleare ar trebui să vizeze SUA și Marea Britanie.

Războiul Rusia-Ucraina a sporit temerile globale cu privire la un potențial conflict nuclear, după luni de tensiuni în creștere și amenințări repetate din partea Rusiei de a utiliza arme nucleare împotriva SUA și a țărilor NATO.

Putin a aprobat anterior exerciții cu arme nucleare tactice, iar la începutul lunii august, Rusia a avansat la a treia etapă, care vizează „pregătirea unităților Forțelor Armate ale Federației Ruse pentru utilizarea în luptă a armelor nucleare nestrategice”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

La începutul acestui an, Bulletin of the Atomic Scientists, o organizație non-profit condusă de lideri în domeniul riscului nuclear, „a fixat din nou Ceasul Judecății de Apoi la 90 de secunde înainte de miezul nopții, deoarece omenirea continuă să se confrunte cu un nivel de pericol fără precedent”.

Rusia deține aproximativ 5 580 de focoase nucleare, potrivit unui raport din 2024 al Federației Oamenilor de Știință Americani, care afirmă că SUA au 5 044.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te