VIDEO Românul ce a trecut, ilegal, în Ucraina să lupte contra lui Putin. Închis 7 zile în subsol

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.09.2022 - 09:54
Tony luptă în Legiunea Străină a Ucrainei- Foto: ziarulunirea.ro

În vârstă de 37 de ani, un român din Alba luptă, de aproape două luni, alături de armata ucraineană în războiul declanșat după invazia Rusiei. Tony s-a alăturat Legiunii Străine din Ucraina.

SHARE

„Acesta nu este un război corect. Într-un război se luptă o armată cu altă armată, nu se luptă militarii împotriva civililor. Iar dacă Ucraina cade în mâinile rușilor, următoarea țară invadată ar putea fi România”, a spus pentru ziarulunirea.ro, românul aflat acum pe frontul din Ucraina. (Video în link)

Tony a ajuns în Ucraina la sfârșitul lunii iulie 2022, impresionat de drama poporului ucrainean. Acesta a mers, mai întâi, ca voluntar în Vama Isaccea, din județul Tulcea, cu intenția de a trece apoi granița, ca să lupte pentru Ucraina. Timp de circa o lună, și-a oferit sprijinul pentru organizațiile neguvernamentale și autoritățile locale la primirea refugiaților fugiți din calea războiului din Ucraina.

Acesta a povestit că, după mai multe tentative eșuate de a trece granița în Ucraina, răstimp în care autoritățile române i-au confiscat întregul echipament avut asupra lui, la sfârșitul lunii iulie a reușit să pășească, în sfârșit, pe tărâm ucrainean.

Legiunea Străină din Ucraina este o formațiune militară multinațională constituită în special din mercenari plătiți din America de Sud și Statele Unite ale Americii, cu experiență acumulată în teatre de operații, dar și din voluntari europeni.

Citește și: România, în top 10 țări din UE la creșteri de prețuri. Cu cât s-a scumpit pâine față de anul trecut

Un bun prieten al acestuia din Constanța i-a cumpărat mare parte din echipamentul militar, de la articole de îmbrăcăminte, la lunetă și dispozitive de vedere pe timp de noapte și i le-a trimis în Ucraina, astfel refăcându-și mare parte din dotările avute. Timp de două săptămâni a participat, alături de alți „legionari”, la un stagiu de instrucție, în care a învățat tactici de luptă.

Ulterior, s-a alăturat Brigăzii Mecanizate 92 și, împreună cu alte batalioane ucrainene și unul leton, s-a deplasat circa 400 km până la granița de est a Ucrainei, participând la luptele grele pentru eliberarea de sub ocupație rusească a regiunii Harkov.

Citește și: VIDEO Rusia, mesaj către SUA: Exerciții de război cu submarine nucleare lângă coasta americană

Acesta a mărturisit că cele mai grele momente au fost când armata rusă a bombardat neîncetat orașul, indiferent că a fost vorba despre obiective militare sau construcții civile, membrii Legiunii Străine Ucrainene fiind nevoiți să se adăpostească și să supraviețuiască 7 zile în subsolul unei clădiri.

„Mulţi mi-au spus că sunt prea curajos, alţii că sunt inconştient, unii chiar trădător şi alţii încă îmi mulţumesc. Pentru cei ce nu înţeleg: sunt aici pentru că pot face diferenţa, lupt pentru colegii mei şi nu reprezint pe nimeni decât pe mine. Glorie Ucrainei, Glorie României, Glorie Eroilor!”, a completat românul Tony, potrivit sursei citate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te