Regele Charles şi regina Camilla au sosit la Palatul Buckingham: Vor pleca cu o caleașcă uimitoare

DE Alin Crișan | Actualizat: 06.05.2023 - 12:18
Caleasca Diamond Jubilee, pregătită de încoronarea Regelui Charles - Foto: Profimedia Images

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi regina consoartă Camilla au sosit sâmbătă cu limuzina la Palatul Buckingham, unde se vor pregăti înainte de începerea ceremoniei de încoronare.

SHARE

Camerele de televiziune au surprins momentul în care Charles al III-lea şi Camilla au părăsit reşedinţa Clarence House şi s-au îndreptat către palatul din apropiere, de unde va pleca cortegiul solemn - la ora locală 10:20 (09:20 GMT) către abaţie.

Regele Charles şi regina Camilla au sosit la Palatul Buckingham: Vor pleca cu o caleașcă uimitoare

Charles al III-lea şi Camilla încă preferă să locuiască în Clarence House, casa în care a locuit anterior Regina Mamă, Elisabeta, şi nu la Palatul Buckingham, unde se desfăşoară o serie de lucrări.

Cuplul regal va pleca din palat cu caleaşca "Diamond Jubilee" către zona în care mii de oameni s-au adunat de ambele părţi ale marelui bulevard The Mall.

Citește și: Legenda „Grădinii Zmeilor”, stâncile din România care prind „viață”: Făpturile furau fetele

Într-o zi înnorată la Londra, trăsura, trasă de şase cai, va fi însoţită de membri ai gărzii regale, în tunicile lor roşii şi purtând pe cap căciuli negre din blană de urs, notează Agerpres. 

Caleașca regală are dotări uimitoare

Trăsura cu care va pleca de la palat e dotată cu geamuri electrice, aer condiționat și încălzire. Cotierele care ascund comenzile pentru iluminat, încălzire și aer condiționat sunt realizate din balustradele de pe iahtul regal Britannia, de care Regina Elisabeta era îndrăgostită. 

Cea mai modernă și luxoasă trăsură regală încorporează mii de ani de istorie britanică  datorită celor peste 100 de artefacte pe care Jim Frecklington le-a colectat cu grijă și le-a integrat în interiorul său, inclusiv o bucată din Piatra Destinului, blocul de gresie care a fost folosit la încoronarea monarhilor scoțieni timp de secole și care a fost furat de la Westminster Abbey în 1950, recuperat patru luni mai târziu..

Citește și: Primarul din Corbeanca care a fost reținut de DNA pentru luare de mită, lăsat liber de judecători

Printre obiectele care îi sporesc valoarea se numără o bucată de lemn de pe nava amiral a lui Henric al VIII-lea, Mary Rose, o parte din sania folosită de căpitanul Scott la Polul Sud la începutul anilor 1099 și o bucată de fuselaj de la un bombardier Lancaster care a luat parte la raidurile Dambuster din al Doilea Război Mondial.

Cu aprobarea Majestății Sale Elisabeta a II-a, Jim a început să construiască în 2004 ceea ce avea să devină capodopera sa pentru Jubileul de Diamant la reginei. 

Ar fi vrut să i-o prezinte reginei cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a acesteia, în 2006, însă a fost finalizată abia în 2013 (când a fost predată pentru Jubileul ei de Diamant).

Construcția a durat zece ani tocmai pentru că Jim și-a dorit să transforme trăsura într-un muzeu ambulant, plin de istorie, potrivit adevărul.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te