Răzbunarea Israelului împotriva Hamas: „Îi vom ucide pe toți în toată lumea. E Munchenul nostru!”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.12.2023 - 12:31
Răzbunarea Israelului împotriva Hamas: „Îi vom ucide pe toți în toată lumea. E Munchenul nostru!” - Foto: Profimedia images

Răzbunarea Israelului împotriva Hamas: „Îi vom ucide pe toți, în toată lumea. E Munchenul nostru!”. Israelul este hotărât să elimine Hamas în întreaga lume, chiar dacă va dura ani de zile, a declarat Ronen Bar, oficial de top al securității interne.

SHARE

"Cabinetul ne-a stabilit un obiectiv. În cuvintele străzii, acesta este de a elimina Hamas. Și suntem hotărâți să facem acest lucru. Acesta este Munchenul nostru. Peste tot: în Gaza, în Israel, în Liban, în Turcia, în Qatar, peste tot", a spus șeful Shin Bet. 

Răzbunarea Israelului împotriva Hamas: „Îi vom ucide pe toți, în toată lumea. E Munchenul nostru!”

Menționarea de către Bar a Munchenului este o referire la campania de asasinate țintite a Israelului împotriva agenților și organizatorilor din Septembrie Negru, după atacurile mortale ale grupării teroriste palestiniene împotriva israelienilor la Jocurile Olimpice din 1972 din Germania.

"Va dura câțiva ani, dar vom fi acolo pentru a face acest lucru. Responsabilitatea securității este a noastră. Datoria noastră este de a oferi atât securitate, cât și un sentiment de securitate", a declarat el, adăugând: "Din păcate, la 7 octombrie nu am putut să o facem. Cred că suntem în creștere. Nu așteptăm. Ne tragem deja învățămintele din aceste evenimente", potrivit CNN.

Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunţat duminică că au lansat circa 10.000 de lovituri aeriene asupra ţintelor din Fâşia Gaza de la începutul războiului în urmă cu aproape două luni, relatează dpa.

Citește și: Războiul Israel - Hamas: S-a terminat armistițiul. Hamas a tras cu rachete, IDF a reluat operațiunea

Armata israeliană a afirmat că ţintele din Fâşia Gaza includ centre de comandă, tuneluri şi depozite de arme aparţinând organizaţiilor teroriste palestiniene.

În urmă cu trei săptămâni, armata israeliană a anunţat că a atacat peste 15.000 de ţinte în zona de coastă de la începutul războiului.

Citește și: Hamas, care cere „pace” cu Israelul, revendică atacul terorist din Ierusalim. Îndemnul teroriștilor

Din cauza numărului mare de victime civile, ca urmare atacurilor masive în Gaza, criticile la nivel internaţional la adresa acţiunilor armatei israeliene sunt în creştere.

Armata israeliană acuză la rândul său Hamas că a lansat atacuri din zone rezidenţiale şi spitale şi că a folosit civilii ca scuturi umane.

Din 7 octombrie, atacurile israeliene au provocat moartea a 15.523 de persoane şi au rănit alte 41.316, conform ultimelor cifre oferite de Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Potrivit estimărilor ONU, circa 80% din cei 2,2 milioane de locuitori din Gaza au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza războiului.

Autorităţile israeliene afirmă că aproximativ 10.000 de rachete au fost lansate asupra Israelului, din Fâşia Gaza, de la începutul războiului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te