Război, ziua 61: 13 tancuri rusești și 3 avioane, doborâte la Donețk. Asediul continuă în Mariupol

DE Alex Darvari | 25.04.2022 - 20:27

Inamicul continuă să conducă o agresiune armată pe scară largă împotriva Ucrainei este concluzia zilei de luni, anunță Cartiedrul forțelor armate din zona sud.

SHARE

- Adversarul desfășoară acțiuni agresive în zona operațională estică cu scopul de a învinge grupul Forțelor Unite, de a stabili controlul complet asupra teritoriului regiunilor Donețk și Luhansk și de a asigura traseul terestru între aceste teritorii și Crimeea ocupată.

Citește și:https://newsweek.ro/international/turcia-se-opune-unor-baze-nato-in-regiunea-marii-negre-si-cere-romaniei-si-bulgariei-sa-nu-se-pripe

- În Volyn, Polisky și Siversky, inamicii nu au întreprins acțiuni active, schimbări semnificative în poziția și activitățile unităților inamice, care asigură securitatea zonelor ucraineano-belaruse și ucraineano-ruse de la frontiera de stat a Ucrainei.

- În direcția Slobozhansky, ocupanții ruși continuă bombardarea cu muniție așezările Harkov, Karasivka, Prudyanka și Kororbochkino.

- În direcțiile Izyum - Barvinkove și Izyum - inamicul a încercat să desfășoare acțiuni de forță, nu a avut succes, au efectuat bombardamente în zonele așezărilor Velika Komishuvaha, Virnopillâ și Nova Dmitrivka.

- Pe direcțiile Donețky și Tavrijsky, adversarul a efectuat bombardarea pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei. În orașul Mariupol, inamicul a provocat lovituri cu rachetă asupra pozițiilor trupelor noastre de pe teritoriul uzinei Azovstal.

-  În direcția sud, inamicul a tras asupra pozițiilor trupelor ucrainene în zonele așezărilor Knyazivka și Mykolaivka.
Forțele de apărare ale Ucrainei provoacă pierderi semnificative adversarului. Doar pe teritoriul regiunilor Donețk și Luhansk au fost oprite șapte atacuri inamice în ultimele 24 de ore, treisprezece tancuri distruse, trei sisteme de artilerie, șaptesprezece unități de echipament blindate, patru mașini blindate de luptă și optsprezece unități de mașini. Trei avioane Orlan-10 fără pilot au fost doborâte de unitățile de apărare aeriană din zona menționată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.