Război total. Armata Israelului se antrenează pentru invazie terestră în Liban

DE Adina Mutăr | 25.09.2024 - 17:43
Israelul, pregătit de război total cu Hezbollah în Liban - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Israelul, pregătit de război total cu Hezbollah în Liban - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Război total. Armata Israelului se antrenează pentru invazie terestră în Liban. Ministrul israelian al Apărării a inspectat trupele care se antrenează pentru invazie terestră în Liban, după ce gruparea șiită Hezbollah a lansat rachete spre Tel Aviv.

SHARE

Război total. Armata Israelului se antrenează pentru invazie terestră în Liban.

Miercuri dimineață, Hezbollah a lansat o rachetă balistică spre centrul Israelului, declanșând sirene în zona metropolitană Tel Aviv și regiunea Sharon.

Racheta a fost interceptată de sistemul de apărare aeriană David’s Sling. Rețeaua saudită Al Hadath a raportat că ținta era baza militară Glilot.

Război total. Armata Israelului se antrenează pentru invazie terestră în Liban

Armata israeliană se pregătește pentru „o posibilă operațiune la sol” împotriva Libanului, deoarece escaladarea cu gruparea Hezbollah continuă să crească, a scris miercuri presa israeliană.

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, s-a întâlnit marți cu soldați care se antrenează pentru un scenariu de invazie terestră în Liban.

„Israelul se pregătește pentru o posibilă operațiune la sol în Liban, pregătirile continuă”, a comentat radiodifuzorul KAN despre întâlnirea lui Gallant cu soldații, potrivit Anadolu.

Șeful Comandamentului de Nord, generalul-maior Ori Gordin, declară că Israelul „a intrat într-o altă etapă a campaniei” pentru a „schimba situația de securitate” și a întoarce locuitorii din nord acasă.

Armata israeliană (IDF) a intrat într-o nouă fază în campania sa împotriva Hezbollah și trebuie să fie pregătită pentru o incursiune la sol, dacă este necesar, a declarat șeful Comandamentului Nord, generalul Ori Gordin, potrivit unui comunicat al armatei emis miercuri, potrivit YNetNews.

„Am intrat într-o etapă diferită a campaniei și suntem în plină operațiune Northern Arrows. Trebuie să fim pe deplin pregătiți pentru o incursiune și o acțiune la sol”, le-a spus Gordin trupelor în timpul unei vizite la exercițiul divizional al Brigăzii a 7-a, lângă granița de nord.

Citește și: Atac cu rachete balistice în Tel Aviv. Hezbollah a pus ținta pe sediul Mossad. Războiul escaladează

Hezbollah a publicat o listă de victime în ultima săptămână, în urma exploziilor pagerelor și stațiilor radio, raportând 37 de morți din diferite regiuni din Liban, dar numărul victimelor este estimat a fi mult mai mare. 

Regiunile afectate includ Valea Bekaa, districtul Dahieh din Beirut, mai multe locații din sudul Libanului și regiunea Akkar din nord, toate centre binecunoscute ale Hezbollah.

Potrivit diferitelor rapoarte libaneze, aproximativ 3.000 de persoane au fost rănite de explozii.

Citește și: VIDEO Exodul din Liban. Oamenii fug din calea atacurilor Israelului. Gruparea Hezbollah, decapitată

Însă gruparea Hezbollah, foarte bine înarmată de Iran, are forțe numeroase. Un raport recent prezentat Congresului SUA estimează că Hezbollah are 40.000 până la 50.000 de luptători

Israelul a lansat valuri de atacuri aeriene mortale în Liban de luni dimineață, ucigând aproape 570 de persoane și rănind alte peste 1.800, potrivit autorităților sanitare libaneze.

Hezbollah și Israelul au fost implicați în lupte transfrontaliere de la începutul războiului israelian din Gaza, care a ucis peste 41.400 de oameni, în urma atacului transfrontalier al Hamas de la 7 octombrie trecut.

Comunitatea internațională a avertizat împotriva atacurilor asupra Libanului, deoarece acestea riscă să se extindă la nivel regional.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te