Rareş Bogdan: Politica lui Nehammer împotriva României şi împotriva migranţilor, bazată pe minciuni

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.03.2024 - 09:58
Rareş Bogdan: Politica lui Nehammer împotriva României şi împotriva migranţilor, bazată pe minciuni - Foto: Profimedia Images
Rareş Bogdan: Politica lui Nehammer împotriva României şi împotriva migranţilor, bazată pe minciuni - Foto: Profimedia Images

Rareş Bogdan: Politica lui Nehammer împotriva României şi împotriva migranţilor, bazată pe minciuni. Europarlamentarul a declarat că politica lui Karl Nehammer împotriva României şi Bulgariei, bazată pe migranţi şi minciuni.

SHARE

Rareş Bogdan: Politica lui Nehammer împotriva României şi împotriva migranţilor, bazată pe minciuni. Europarlamentarul a declarat că politica lui Karl Nehammer împotriva României şi Bulgariei, bazată pe migranţi şi minciuni, a dus la o reacţie adversă din partea electoratului din această ţară.

Are de câştigat partidul extremist care este cel mai bine poziţionat în sondajele de opinie. Rareş Bogdan spune că România trebuie să continue demersurile de aderare la Spaţiul Schengen terestru şi feroviar, al doilea obiectiv fiind aderarea la OECD.

Rareş Bogdan: Politica lui Nehammer împotriva României şi împotriva migranţilor, bazată pe minciuni

”Partidul lui Nehammer se află pe locul trei în sondaje, după extremiştii de dreapta şi după ce socialiştii austrieci au pierdut şase landuri consecutive (...)

Deci politica lui Nehammer împotriva României, Bulgariei şi împotriva migranţilor, bazată pe minciuni, a dus la o reacţie adversă a celor din Austria, respectiv la o poziţionare şi mai accentuată a partidului extremist, care a cumulat votul şi s-a poziţionat pe primul loc în sondajele de opinie.

Deci aceeaşi retorică, retorică contrazisă de preşedintele Austriei, de primarul Vienei, de vicepreşedintele Parlamentului European, membru al partidului lui Nehammer, contrazisă de către jurnaliştii şi marile instituţii de presă din Austria, demonstrează că acest om continuă să meargă spre un zid.

Citeşte şi: Rareș Bogdan, lăudat de președintele PPE:”Când interesele României sunt afectate, el își apără țara”

Nu are decât o singură direcţie, dar asta o face strict din considerentul că ar putea să rupă nişte voturi pentru alegerile care vor veni europarlamentare, respectiv parlamentare din toamnă”, a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul liberal este de părere că România trebuie să continue demersurile pentru Schengen. ”România trebuie să continue demersurile. Mâine, la 10. 30, Nehammer are o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

Foto: Profimedia Images

De asemenea ambasada noastră de la Viena, ambasada noastră de la Bruxelles, preşedintele, deci Administraţia Prezidenţială, Guvernul României prin Ministerul de Externe, Ministerul de Interne şi premier, de asemenea, diplomaţia parlamentară, prin Nicolae Ciucă şi întregul corp de europarlamentari, indiferent de partid, continuă toate demersurile pentru că România trebuie să ajungă în Spaţiul Schengen”, a spus Rareş Bogdan.

Citeşte şi: Negocieri la Bucureşti, pentru intrarea României în Schengen. Care este miza

De asemenea, Rareş Bogdan a subliniat că România mai are de îndeplinit două obiective: Aderarea totală la Spaţiul Schengen şi aderarea la OECD.

”Noi mai avem două obiective de bifat majore. Cum era România fără membri ai Uniunii Europene şi fără umbrela de securitate NATO? Mai avem două, OECD şi Spaţiul Schengen din punct de vedere terestru şi feroviar, şi suntem la alt nivel.

Devenim jucători, într-o Europă care trebuie să ne recunoască meritele. într-o Europă unde România, spre deosebire de Austria, care are 82% dependenţă de gaz rusesc, are zero dependenţă de gaz rusesc, are zero dependenţă de energie din afara ţării şi care începând de peste 3 ani de zile ajunge să exporte gaz.

Jucător strategic

Devenim furnizorul numărul unu de gaz, exportatorul unor unu de gaz din Europa. Deci România devine furnizor de gaz, jucător strategic pentru industria din nordul Italiei, pentru Grecia, pentru Bulgaria, pentru Cehia, care are dependenţă 99% de gaz rusesc şi pentru industria din Austria şi din sudul Germaniei.

Asta este România cu care noi jucăm. Asta este România europeană, pe care noi încercăm să o stabilizăm şi să-i aducem investiţii”, a adugat Rareş Bogdan.

Karl Nehammer se află la Bucureşti, pentru Congresul Partitului Popular European, şi se va întâlni, joi, cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te