Raport despre pedofilie în Marea Britanie: risc major în toate organizațiile religioase

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 03.09.2021 - 22:05
Raport despre pedofilie în Marea Britanie: Risc major în toate organizațiile religioase. Foto Pexels.com

Ancheta națională independentă efectuată de IICSA (comisia națională care investighează fenomenul pedofiliei), în Marea Britanie, a relevat expunerea ridicată la pericolul abuzului asupra copiilor în toate tipurile de organizații religioase, inclusiv în cele islamice, scrie BBC.

SHARE

Copiii implicați erau dublu vulnerabili din cauza culturilor în care blamarea victimelor, abuzul de putere și neîncrederea față de autoritățile externe sunt, din păcate, răspândite.

Ancheta constată fără îndoială „că abuzul sexual asupra copiilor are loc într-o gamă largă de medii religioase” arătând cu degetul spre ipocrizia religiilor care pretind că învață binele și răul, dar nu reușesc să protejeze copiii.

Ancheta este șocantă și provoacă o revoltă în Marea Britanie, de asemenea, deoarece a examinat până la 38 de mari organizații și ordine religioase, inclusiv Martori ai lui Iehova, baptiști, metodisti, islam, iudaism, hinduism, budism și confesiuni creștine.

Liderii religioși au descurajat raportarea abuzurilor pentru a-și proteja reputația, a constatat raportul și au dat vina pe victimele abuzurilor lor și s-au bazat pe dogma religioasă atunci când au răspuns acuzațiilor.

Citește și: Rosneft cere permisiunea Guvernului rus de a pompa gaz prin Nord Stream 2

„Libertatea religioasă și de credință nu poate justifica sau scuza niciodată maltratarea unui copil sau incapacitatea de a lua măsuri adecvate pentru a-l proteja de abuz”, se arată în această expunere.

Raportul, publicat joi, a urmat investigațiilor anterioare asupra bisericilor anglicane și romano-catolice care detaliau abuzurile și mușamalizările pe scară largă.

Există mai multe cazuri citate printre cele ale celor trei copii care au fost abuzați de Todros Grynhaus, un membru proeminent al comunității evreiești Haredi din Manchester.

Citește și: FOTO Reghecampf, alături de o tânără, în bolidul său de 300 mii euro. Anamaria Prodan: Nu divorțăm

Uniunea Congregațiilor Ebraice Ortodoxe, reprezentând peste 100 de sinagogi, a afirmat că linia de asistență pentru protecția copilului a primit doar patru apeluri care „au ridicat îngrijorări de natură serioasă”. Acesta a spus IICSA că „mediul și cultura predominantă” din cadrul comunității au dus la o reducere a abuzului în comparație cu populația în ansamblu, potrivit raportului, potrivit Hotnews.

Un alt caz a implicat o fată care a fost abuzată și violată într-o medresă/școală islamică pentru copiii cu vârsta între 9 și 13 ani. După ce a dezvăluit abuzul, a fost numită „curvă” de alții din comunitate.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.