Rafila îi îndeamnă pe români să meargă cât mai repede să ridice prescripțiile pentru pilulele cu iod

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.08.2022 - 12:53
Rafila îi îndeamnă pe români să meargă cât mai repede să ridice prescripțiile pentru pilulele cu iod/FOTO: Facebook/Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila îi îndeamnă pe români să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru a lua prescripția pentru pastilele cu iod. Anunțul vine la doar câteva zile după ce armata rusă a bombardat centrala nucleară de la Zaporojie.

SHARE

„Îndemn pe toată lumea, toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a declarat luni Rafila.

Întrebat despre cerere, Rafila a răspuns că e „mai mare, mai mică. Nu știu să vă spun, dar acum probabil că pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, e posibil ca cererea să crească”.

Rușii au bombardat din nou centrala nucleară de la Zaporojie, au transmis duminică autoritățile ucrainene, potrivit Reuters.

Potrivit acestora, în atacul de duminică au fost loviți trei senzori de radiații. De asemenea, un muncitor de la centrala nucleară a fost rănit în timpul bombardamentelor.

Citește și: VIDEO Șoferul autocarului, depășiri la limită în coloană, înainte de accidentul cu 4 morți

„Sunt extrem de îngrijorat de bombardamentele de ieri la cea mai mare centrală nucleară din Europa, care subliniază riscul foarte real al unui dezastru nuclear”, a declarat directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi, într-un comunicat.

Ambele părți s-au acuzat reciproc de implicare în „terorism nuclear”.

Citește și: VIDEO Spionajul britanic: Putin comasează din nou forțe masive. Ucrainenii lovesc convoiul

Compania de stat ucraineană de energie nucleară Energoatom a acuzat Rusia pentru pagubele produse, în timp ce Ministerul rus al Apărării a acuzat forțele ucrainene că au bombardat centrala.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut duminică un răspuns internațional mai puternic la ceea ce a descris drept ”teroarea nucleară” rusă după bombardarea centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.