Putin s-a enervat pe șeful Wagner. Mercenarii lui Prigojin „au rămas singuri” în iadul din Bakhmut

DE Daniel Toșa | Actualizat: 10.03.2023 - 11:18
Putin s-a enervat pe șeful Wagner. Mercenarii lui Prigojin „au rămas singuri” în iadul din Bakhmut - FOTO: Profimedia Images

Lui Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner care luptă împotriva Ucrainei la Bakhmut, i-a fost tăiat accesul la comunicarea cu oficialii ruși după criticile zilnice aduse armatei roșii. Liderul de la Kremlin este nervos în legătură cu aparenta sa candidatură la putere.

SHARE

Armata privată de mercenari a fost o forță de luptă cheie pentru ruși în Ucraina, dar liderul său, Prigozhin, a criticat fără încetare oficialii ruși din domeniul apărării.

Acest lucru pare să se fi transformat într-o rivalitate între Putin și Prigozhin, liderul de la Kremlin fiind îngrijorat că liderul mercenarilor Wagner se luptă pentru postul său.

Putin s-a enervat pe șeful Wagner. Mercenarii lui Prigojin „au rămas singuri” în iadul din Bakhmut

"În ultimul an, Prigozhin a devenit mai public și și-a asumat acest rol populist", a declarat anterior expertul rus Olga Lautman pentru Express.

Citește și: EXCLUSIV Povestea cumplită a unei jurnaliste despre regimul Assad. „Au vrut să-mi execute copiii”

Ea a adăugat că șeful mercenar pare să pună la cale o "preluare a puterii".

În ultima dispută, Prigojin a acuzat comandamentul central rus de "trădare" prin faptul că nu a furnizat muniția de care Grupul Wagner are nevoie pentru a-i învinge pe ucraineni în Bakhmut.

Acum, Putin și-a tăiat telefoanele, ceea ce înseamnă că accesul la oficialii cheie din domeniul apărării și securității a fost blocat.

Citește și: VIDEO Marina Regală britanică, bază militară în Norvegia, în coasta Rusiei. „Fantomele munților”

„Aprovizionarea noastră cu muniție nu s-a îmbunătățit. Dar, într-adevăr, a avut loc o schimbare. Pentru ca eu să nu mai cer muniție, mi-au fost închise toate telefoanele speciale de comunicare din toate birourile, din toate unitățile.

"Ei au... blocat toate trecerile către agențiile de stat care iau decizii. Nu le voi da numele pentru a nu le discredita în niciun fel. Așa că acum nu pot întreba decât prin intermediul presei”, a declarat nervos Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor Wagner.

Este probabil că doar Putin ar putea ordona tăierea legăturii cu Prigozhin, având în vedere că, aparent, cei doi sunt încă aliați care luptă de aceeași parte.

Prigozhin și Putin au fost aliați apropiați timp de ani de zile. Șeful mercenarilor este supranumit "Bucătarul lui Putin" după ce l-a impresionat pe Putin cu abilitățile sale culinare și a câștigat contacte importante în domeniul cateringului de stat.

Există acum sugestii că profilul său a devenit prea mare pentru a fi pe placul lui Putin, mai ales că președintele rus, în vârstă de 70 de ani, urmează să decidă în curând dacă va candida pentru un nou mandat de șase ani la alegerile de peste 12 luni, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te