Putin o "întoarce ca la Ploiești". Vrea discuții de pace cu Ucraina: Rusia nu a refuzat negocierile

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.09.2024 - 14:17
Putin o "întoarce ca la Ploiești". Vrea discuții de pace cu Ucraina: Rusia nu a refuzat negocierile - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ
Putin o "întoarce ca la Ploiești". Vrea discuții de pace cu Ucraina: Rusia nu a refuzat negocierile - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Putin o "întoarce ca la Ploiești". Vrea discuții de pace cu Ucraina. După a impus condiții imposibil de acceptat pentru Ucraina și s-a plasat pe o poziție de forță totală, Putin se răzgândește din nou brusc și spune că nu a refuzat niciodată să negocieze pacea cu Kievul.

SHARE

Liderul rus Vladimir Putin, în urma declarației recente a purtătorului său de cuvânt potrivit căreia negocierile cu Ucraina „și-au pierdut relevanța”, a început brusc să vorbească din nou, susținând că nu a refuzat niciodată să se angajeze în dialog de pace cu țara pe care o atacă de aproape 3 ani de zile, potrivit agenției de propagandă a Moscovei, RIA Novosti.

Putin o "întoarce ca la Ploiești". Vrea discuții de pace cu Ucraina: Rusia nu a refuzat negocierile

„Rusia nu a refuzat niciodată negocierile de pace, dar trebuie să ne ocupăm de bandiții care au intrat în țară”. (referindu-se la operațiunea de succes a Ucrainei în regiunea Kursk din Federația Rusă - n.r.).

Rusia a invadat și a ocupat Crimeea ucraineană și o parte din Donbas în 2014. În 2022, Federația Rusă a lansat invazia la scară largă a Ucrainei, atacând noaptea cu rachete și bombe așezările civile din întreaga țară. Este demn de remarcat faptul că propagandiștii ruși din primele zile au răspândit în mod activ declarații conform cărora „Rusia va cuceri Kievul în 3 zile”, iar soldații ruși care înaintau spre Kiev își purtau uniformele de gală pentru a defila pe Hreshchatik [strada principală din Kiev - n.r.] în timpul acestor „3 zile”.

Cu toate acestea, forțele armate ale Ucrainei au reușit să îi alunge pe ruși din regiunile Kiev, Cernihiv și Sumî. Și continuă să îi rețină pe ruși pe alte fronturi.

Citește și: Palma Chinei pe „ceafa” Rusiei. Beijingul blochează „HIMARS-ul chinezesc” V-200 să ajungă în Rusia

Simțind că nu va fi posibilă obținerea victoriei, Rusia a început să promoveze ideea unor presupuse negocieri de pace prin care dorește să păstreze toate teritoriile ocupate. În același timp, rușii continuă să terorizeze Ucraina, lovind infrastructura energetică și civilă și clădirile rezidențiale. Cel mai adesea, ei fac acest lucru noaptea, potrivit Pravda.ua.

Putin a ratat toate obiectivele din Ucraina

În ciuda numărului uriaș de arme și echipamente, armata rusă suferă pierderi grele. Iar la 2 septembrie 2024 - după mai mult de 10 ani de război și mai mult de doi ani și jumătate de invazie la scară largă - rușii nu au reușit să obțină nici măcar cea mai mică victorie strategică: ocuparea tuturor oblasturilor Donețk și Luhansk.

În orașele și satele din estul Ucrainei, luptele continuă pentru fiecare stradă și casă. Rușii încearcă să caute arme și mercenari în alte țări.

Citește și: VIDEO Kievul, sub o ploaie de rachete de croazieră și balistice rusești. Reacția urgentă a Poloniei

Putin continuă să denatureze realitatea în discursurile și declarațiile sale, încercând să facă din Rusia victima, în timp ce caută sprijin din partea Chinei și Coreei de Nord. În special, el cumpără rachete din Coreea de Nord pe care le lansează asupra așezărilor pașnice din Ucraina.

Operațiunea din regiunea Kursk a început la 6 august. La 10 august, în a cincea zi a ofensivei armatei ucrainene adânc în Rusia, președintele Volodymyr Zelenskyy a recunoscut că Ucraina a adus războiul pe teritoriul rus. 
La 20 august, forțele ucrainene controlau mai mult de 1 260 km² de teritoriu și 93 de așezări în regiunea Kursk, Rusia.

La 27 august, Oleksandr Sirski, comandantul suprem al forțelor armate ale Ucrainei, a declarat că, de la începutul operațiunii din regiunea Kursk din Rusia, Ucraina a capturat 594 de soldați ruși și a controlat mai mult de 100 de așezări sau 1 294 de kilometri pătrați. 

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat că astfel de acțiuni sunt menite să creeze o zonă tampon pentru a preveni operațiunile militare ruse împotriva Ucrainei.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te