Putin nu crede în revoluții. „Niciuna n-a meritat!”

DE Adina Mutăr | 21.10.2021 - 19:53
Putin nu crede în revoluții/foto: tass

Niciuna dintre revoluțiile din întreaga lume nu a meritat prejudiciul pe care l-a provocat omenirii, a declarat joi președintele Vladimir Putin, într-o întâlnire a Clubului Internațional Valdai.

SHARE

Clubului Internațional Valdai s-a reunit în acest an pe tema: Global Shake-Up in the 21st Century: The Individual, Values, and the State.

Revoluția agravează criza, nu ajută la ieșirea din ea, crede Putin.

„Exemplele din istoria noastră ne permit să afirmăm că o revoluție nu este o cale de ieșire din criză, ci o modalitate de a agrava această criză. Nicio revoluție nu a meritat daunele pe care le-a adus potențialului uman", a spus Putin.

Nu a făcut nicio referire la daunele umane și materiale provocate de bombardamentele Rusiei în contra revoluției din Siria, unde Putin a intervenit brutal de partea regimului Assad, care i-a promis monopol pe gezele din Mediterana, o „oportunitate” pe care nu a ratat-o.

Liderul rus i-a invitat pe toți cei prezenți să-și amintească niște cuvinte chinezești înțelepte.

Citește și

Navalnîi, câştigătorul premiului Saharov pentru libertatea de gândire al PE

Stoltenberg: „NATO dorește în continuare un dialog cu Rusia, în ciuda disputei privind spionii”

 

„Cuvântul criză constă din două hieroglife: pericol și oportunitate. În Rusia, mulți spun că este nevoie de creier pentru a lupta cu provocările și de experiență pentru a face față pericolelor", a spus el.

„Desigur, trebuie să fim conștienți de pericole și să fim pregătiți să rezistam diverselor amenințări care apar în timpul acestei ere a schimbării”.

În același timp, el consideră că nu este mai puțin importantă „a doua componentă a noțiunii de criză - oportunitatea, care nu trebuie ratată”.

„Cu atât mai mult, cu cât criza cu care ne confruntăm este una conceptuală și chiar civilizațională. De altfel, este o criză de abordări și principii care determină însăși existența ființelor umane pe Pământ. Întrebarea este ce trebuie abandonat și ce trebuie revizuit și corectat. Sunt sigur că merită să lupți pentru valorile autentice. Acestea ar trebui protejate cu orice preț”, a spus președintele rus.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.