Putin l-a trimis pe Șoigu în Siria să inspecteze frontul mediteranean

DE Adina Mutăr | 16.02.2022 - 22:36
Putin l-a trimis pe Șoigu în Siria să inspecteze frontul mediteranean/foto: newsweek

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, „la instrucțiunile președintelui rus Vladimir Putin”, a inspectat baza navală a Marinei Ruse din portul sirian Tartus și baza aeriană rusă Hmeimim, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

SHARE

Rusia a trimis avioane de luptă MiG-31K armate cu rachete hipersonice Kinzhal, cu rază de acțiune de peste 2.000 de kilometri, și bombardiere strategice Tupolev Tu-22M3 în Siria, pentru a lua parte la exerciții militare, „ce implică nave rusești și avioane ale Forțelor Aerospațiale Ruse dedicate înfrângerii grupurilor navale ale unui inamic simulat, cu ținte maritime și aeriene”, se arată în comunicat.

Ministrul sirian al Apărării, generalul Ali Ayyoub, a urmărit exercițiul Marinei ruse la Tartus împreună cu Șoigu.

Șoigu a inspectat, de asemenea, șantierul naval din Tartus al Flotei Mării Negre a Rusiei, unde se investește pentru a îmbunătăți infrastructura bazei siriene a navelor rusești, a declarat Ministerul Apărării.

Vizită de lucru, cu mesaj pentru NATO și SUA

Vizita de lucru a ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, la Damasc, a fost legată de tensiunile dintre Occident şi Rusia în privința Ucrainei şi s-a vrut un mesaj pentru Statele Unite şi NATO, a declarat expertul libanez în strategie militară, generalul Charles Abi Nader, pentru agenția rusă Tass.

„În condițiile în care Statele Unite și țările occidentale escaladează în mod deliberat situația internațională, exploatând evoluțiile din jurul Ucrainei, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, vizitează Damascul pentru a trimite un mesaj de avertizare de acolo, faptul că Rusia își va folosi facilitățile strategice din Siria în cazul unei confruntări militare cu NATO”, a subliniat generalul libanez în limbajul folosit de Kremlin.

Citește și

Comandanții NATO fac planuri pentru noi grupuri de luptă, inclusiv în România

Experți: Atacurile cibernetice asupra Ucrainei pregătesc „câmpul de luptă”

Rusia are în estul Mediteranei peste 15 nave de luptă ale Flotei Pacificului, Nordului și Mării Negre, inclusiv crucișătoare cu rachete și nave mari de război antisubmarin, precum și peste 30 de avioane, declară Abi Nader.

„Desfășurarea aeronavelor rusești cu rază lungă de acțiune care implică bombardiere Tu-22M3 și avioane de luptă MiG-31K cu rachete Kinzhal pe aerodromul Hmeimim pentru a participa la manevre navale sugerează că Rusia ia foarte în serios tensiunea militară și politică care a apărut", a declarat generalul pentru agenția rusă afiliată Kremlinului, un alt mod al Moscovei de a-și transmite amenințările.

Interceptări riscante ale unor avioane americane

Pentagonul a confirmat miercuri că trei avioane P-8A ale Marinei SUA au fost supuse unor „interceptări neprofesioniste” de către avioane de luptă rusești deasupra Mării Mediterane weekendul trecut.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Mike Kafka, a declarat că nimeni nu a fost rănit, dar a avertizat că astfel de interacțiuni „ar putea duce la calcule greșite și greșeli care duc la rezultate mai periculoase”.

„SUA vor continua să opereze în siguranță, profesional și în concordanță cu dreptul internațional în apele și spațiul aerian internațional. Ne așteptăm ca Rusia să facă același lucru", a adăugat Kafka.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te