Putin, KGB-ul și Lukașenko pregătesc asaltul asupra NATO chiar în ziua summitu-ului de la Vilnius

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.04.2023 - 12:41
Vladimir Putin și Alexandru Lukashenko - Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin, KGB-ul și Lukașenko pregătesc o operațiune sub steag fals de amploare la granița cu Lituania. Atacul este programat să coincidă cu summitul NATO de la Vilnius, relatează canalul de Telegram Belaruskaia vyvedka care citeză surse apropiate de Kremlin.

SHARE

"Vrem să îi informăm de urgență pe colegii noștri occidentali. Am primit informații potrivit cărora departamentul de "operațiuni" al KGB-ului din regiunea Hrodna este cumva asociat cu summitul NATO de la Vilnius.

Putin, KGB-ul și Lukașenko pregătesc asaltul asupra NATO chiar în ziua summitu-ului de la Vilnius

Sursele noastre confirmă că acesta a fost unul dintre subiectele de discuție dintre directorul SVR al Rusiei și Lukașenko la Minsk. Vom monitoriza îndeaproape situația.

Astăzi, putem afirma că, potrivit indicațiilor colectate de serviciile de informații, Minskul și Moscova pregătesc o operațiune comună în regiunea Hrodna și în direcția Lituaniei.

Citește și: Presa ucraineană: Sentimentele pro-ruse sunt propagate prin politicieni români finanțați de Moscova

Probabil că este vorba despre împiedicarea sau complicarea summitului NATO de succes de la Vilnius. Merită să acordăm atenție faptului că sursele menționează adesea faptul că Biden va sosi la Vilnius”, transmite canalul de Telegram Belaruskaya vyvedka care citeză surse apropiate de Kremlin.

Este posibil ca Belarus și Rusia planifice o „criză a migranților 2.0”

Relatările canalului de Telegram bielorus indică faptul că ar putea exista un "carnagiu" al migranților în timpul summitului.

Citește și: Traficul de droguri în școlile românești distruge vieți: "Mulți tineri ajung la spital încătușați"

„Este posibil ca Lukașenka, cu sprijinul Kremlinului, să planifice o "criză cu migranți 2.0.". De data aceasta, ia în considerare o experiență anterioară care vizează perturbarea summitului.

Există, de asemenea, semnale din partea Ministerului de Externe cu privire la un nou val de vară de migranți, inclusiv cei din Africa”, mai spun administratorii Belaruskaia vyvedka.

Migranți la granița Poloniei - Foto: Profimedia Images (arhivă 2022)

Pericolul din coridorul Suwałki. Polonia avertizează că ar deveni ținta unor atacuri

Președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că dictatorul din Belarus este responsabil pentru migranții de la granița dintre cele două state și a avertizat că situația s-ar putea repeta în coridorul Suwałki, care ar putea deveni ținta unor atacuri hibride.

Imagine

Coridorul Suwałki - Foto: Twitter/@MichaelDeMatteo

Andrzej Duda subliniază că atacul de la granița cu Belarus este numit "hibrid" cu un motiv.  Într-un interviu acordat postului polonez de radio, președintele polonez a declarat că autoritățile belaruse sunt responsabile pentru atacurile de la granița cu Polonia:

„Dictatorul bielorus, statul Belarus, este responsabil. Faptul că serviciile speciale îi împing pe migranți la graniță și îi forțează să o atace - nu le permite să treacă granița conform legilor, ci prin "frontiera verde", în mod ilegal, dovedește acest lucru”, a declarat președintele Poloniei.

Gard între Polonia și Belarus - Foto: Profimedia Images

Președintele Andrzej Duda avertizează că situația s-ar putea repeta în coridorul Suwałki, care ar putea fi ținta unor atacuri hibride.

Coridorul Suwałki este un "coridor" terestru cu o lungime de aproximativ 100 de kilometri care ar putea lega teritoriul Belarusului de regiunea Kaliningrad din Rusia. În prezent, granița polono-lituaniană trece prin acest teritoriu, potrivit presei independente din Belarus.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski intenţionează să participe fizic la summitul NATO care va avea loc în luna iulie în capitala lituaniană Vilnius

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te