Putin, de acord ca noii recruți să aibă până în 30 de ani. Pregătiri pentru „războiul de primăvară”

DE Adina Mutăr | 13.01.2023 - 18:12
Putin, de acord ca noii recruți să aibă între 21-30 de ani/Foto: tass

Camille Grand, expert în apărare la Consiliul European pentru Relații Externe, a remarcat că Moscova mobilizează deja sute de mii de recruți pentru o ofensivă masivă până la 24 februarie, când se face un an de la invazie. Putin a acceptat ca noii recruți să aibă peste 21 de ani.

SHARE

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că, în timpul conscripției din primăvara anului 2023, cetățenii cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani vor putea să se înroleze. Ministerul Apărării a propus creșterea treptată de la 18-27 de ani, la 21-30 de ani. 

Peskov nu a comentat în mod direct declarația șefului Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, care cerea modificarea limitelor de vârstă pentru recrutare în această primăvară. 

El a precizat doar că președintele a „susținut conceptual” ideea schimbării limitelor vârstei militare.

Citește și

Bătălia pentru putere la Kremlin. Șoigu și-a scos militarii privați contra mercenarilor lui Prigojin

Serviciile secrete daneze: Putin suferă de dureri cronice și are cancer, dar nu în fază terminală

"Argumentul ar trebui să fie prezentat de Ministerul Apărării. În acest caz, este prerogativa Ministerului Apărării. Conceptual, într-adevăr, această idee a fost susținută de șeful statului, dar detaliile, designul acestei idei, este încă necesar ca sursă primară, iar informațiile trebuie luate de la Ministerul Apărării”, a spus Peskov în timpul unei conferințe de presă. 

Ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a propus schimbarea treptată a limitelor vârstei de înrolare în decembrie 2022. El vrea să ridice vârsta de înrolare în armată de la 18 la 21 de ani și limita de vârstă pentru încorporare de la 27 la 30 de ani. Vladimir Putin a declarat că susține această idee.

Se așteaptă o mobilizare masivă pentru o ofensivă în Ucraina

Serviciile de informații militare ale Ucrainei cred că Kremlinul va anunța o nouă mobilizare.

Rusia încearcă să formeze o armată de două milioane de soldați , susține Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării (DIU) al Ucrainei.

În timpul primului val de mobilizare în forțele armate ale Federației Ruse au fost chemate 300 000 de persoane.

„Serviciile de informații militare ale Ucrainei nu exclud ca în zilele următoare să se anunțe un nou val de mobilizare. Alți 500.000 de ruși vor intra în Forțele Armate Ruse, ceea ce va permite țării teroriste să creeze rezerve strategice", se arată în comunicatul DIU. 

Occidentul pregătește Ucraina pentru contraofensivă

New York Times consideră că recentele declarații și acțiuni ale SUA și ale țărilor europene cu privire la furnizarea de sisteme SAM Patriot și tancuri indică faptul că Occidentul a început deja să pregătească Ucraina pentru a respinge o posibilă nouă ofensivă rusă în primăvară și viitoarele contraatacuri. 

"Ucraina este hotărâtă să avanseze cu propria ofensivă militară, fie în plină iarnă, fie după sezonul noroios al primăverii. Rusia, de asemenea, pregătește o ofensivă de primăvară”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații occidentale.

Disponibilitatea politicienilor occidentali de a acorda asistență este acum vizibilă, deoarece nu a mai rămas mult timp pentru a pregăti Ucraina pentru o posibilă nouă ofensivă rusă la aniversarea războiului [24 februarie] sau în primăvară.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te