Alegeri prezidențiale LIVE

Rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 22,94 %
Elena Lasconi 19,18 %
100,00 %
Marcel Ciolacu 19,15 %
George Simion 13,86 %
Click aici pentru rezultate complete

Putin ar putea să distrugă un mare oraș ucrainean cu o rachetă spațială plină cu explozibil la bord

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.10.2023 - 09:20
Putin ar putea să distrugă un mare oraș ucrainean cu o rachetă spațială plină cu explozibil la bord - Foto: Pexels/ Pixabay - Colaj
Putin ar putea să distrugă un mare oraș ucrainean cu o rachetă spațială plină cu explozibil la bord - Foto: Pexels/ Pixabay - Colaj

Fostul consilier al șefului Agenției Spațiale de Stat din Ucraina spune că Rusia este interesată și poate fi capabilă să pună în aplicare un plan nou de distrugere completă a unui oraș ucrainean.

SHARE

Zilele trecute, presa occidentală a scris despre o nouă amenințare la adresa Ucrainei din partea Rusiei, care acum poate veni din spațiu cosmic.

Putin ar putea să distrugă un mare oraș ucrainean cu o rachetă spațială plină cu explozibil la bord

Potrivit BILD , după ce a fost rănit, fostul director al Roscomos, Dmytro Rogozin, i-a sugerat lui Putin să lovească un mare oraș ucrainean cu o rachetă spațială cu o cantitate mare de explozibil la bord.

Putin s-a gândit la acest aspect și nu a exclus posibilele complicații - din cauza intrării rachetei supersonice în atmosferă, bombele aeriene grele de mare putere explozivă sau focoasele ghidate existente care se vor supraîncălzi și părți ale rachetei pot cădea chiar pe teritoriul Rusiei.

Andriy Kolesnyk , un fost consilier al șefului Agenției Spațiale de Stat din Ucraina, un expert care în trecutul recent a fost responsabil de direcția de analiză și prognoză a activității spațiale în cadrul departamentului spațial, a spune cât de realist este scenariul unui astfel de impact din spațiu: 

Citește și: Putin vrea război spațial cu SUA. Un satelit rusesc, în „poziție agresivă” față de unul occidental

"În ceea ce privește posibilitatea tehnică, chiar și în timpul Războiului Rece, când a existat o confruntare între URSS și SUA, forțele strategice de rachete ale URSS și cele din SUA erau înarmate cu rachete balistice intercontinentale și rachete cu rază medie de acțiune.

Acestea erau echipate cu focoase care intrau în atmosferă prin spațiu. Au fost luate în considerare toate aspectele privind sarcina termică, au fost aplicate tehnologii adecvate. Adică, focosul putea ajunge la țintă, chiar și în condișțiile unor sarcini termice excepționale. Adică, din punct de vedere tehnologic s-a lucrat de mult timp, iar un atac rusesc din spațiu este o posibilitate. Dar toate acestea au legătură cu focoasele nucleare, care au propriul lor principiu de aplicare ", spune Andriy Kolesnyk.

Citește și: E oficial. Rusia se retrage din tratatul global interzicere a testelor cu arme nucleare

Potrivit acestuia, armamentul forțelor de rachete strategice ale Federației Ruse este special conceput pentru un atac de proporții asupra țintelor inamice.

"Nu este vorba despre utilizarea acestor rachete, care sunt în serviciu de luptă, pe teritoriul Ucrainei, pentru că noi nu am fost un potențial adversar pentru ele. Raza de acțiune a acestora este mult mai mare decât proximitatea Ucrainei", spune expertul.

Este posibilă o lovitură din spațiu asupra Ucrainei?

"În ceea ce privește așa-numita rachetă spațială. Cred că aceasta poate transporta o încărcătură mai puternică. Dacă racheta sovietică cu rază medie de acțiune avea un focos cu o greutate de aproape 1.000 kg, racheta spațială poate transporta mult mai mult.

De exemplu, ceea ce se discută în prezent în presa occidentală, eu consider că este exagerat. În primul rând, Rogozin nu este astăzi șeful Roscosmos, așa că vorbele și acțiunile sale sunt mai mult propagandă. Dar, în același timp, orice este posibil. Pentru a pregăti acțiunea despre care scrie presa occidentală - pentru aceasta trebuie să se schimbe multe lucruri. Personal, sunt foarte sceptic cu privire la informațiile despre un atac cu rachete spațiale”, spune Andriy Kolesnyk, potrivit TNS.ua.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te