Putin a spus în ce condiții pune capăt războiului. A anunțat ce preț trebuie să plătească Ucraina

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.12.2023 - 17:07
Putin anunță în ce condiții pune capăt războiului. A anunțat ce preț trebuie să plătească Ucraina - Foto: Profimedia Images

Președintele Putin a spus în ce condiții pune capăt războiului. El a anunțat ce preț trebuie să plătească Ucraina. Din păcate este unul uriaș pentru poporul ucrainean care va respinge oferta.

SHARE

Președintele rus, Vladimir Putin, ar fi spus în ce condiții ar încheia războiul din Ucraina, într-un cerc restrâns. El a spus că Rusia ar fi deschisă la o încetare a focului de-a lungul actualei linii de front, a relatat New York Times.

Citește și: Rusia își pregătește populația de un război nuclear. Al Treilea Război Mondial, tot mai aproape

Încetarea focului dorită de Putin ar însemna că Rusia ar păstra teritoriile pe care le ocupă ilegal în Ucraina, unde populația este supusă răpirilor și execuțiilor sumare.

Putin a spus în ce condiții pune capăt războiului. A anunțat ce preț trebuie să plătească Ucraina

"El este într-adevăr dispus să se oprească la pozițiile actuale", a declarat un fost oficial rus de rang înalt pentru New York Times.  "Nu este dispus să se retragă niciun metru", a adăugat fostul oficial.

Citește și: Cum și când s-ar putea încheia războiul dintre Rusia și Ucraina. Următorul conflict, inevitabil

The New York Times a scris că unii oficiali americani spun că presupusa dorință a lui Putin de a pune capăt războiului, care a costat viața a zeci de mii de oameni, ar putea fi o încercare de a influența opiniile și "nu reflectă o voință reală" de a pune capăt războiului.

Ucraina și-a prezentat "formula de pace" în 10 puncte în noiembrie 2022. Unul dintre punctele cheie, ca precondiție pentru începerea negocierilor de pace, este retragerea completă a trupelor rusești de pe teritoriul ucrainean, inclusiv din regiunile anexate ilegal de Rusia în 2022.

"Nu este dispus să se retragă niciun metru"

Oficialii ruși au reiterat anterior că acest lucru ar fi considerat un impuls negativ pentru orice negocieri.

Potrivit articolului din New York Times, Putin ar fi trimis, de asemenea, semne pentru un acord de încetare a focului în toamna anului 2022, după ce forțele ucrainene au eliberat regiunea Harkov, potrivit oficialilor americani, indicând că este mulțumit de teritoriul capturat de Rusia și că este pregătit pentru un armistițiu.

Semnalele au venit prin mai multe canale, inclusiv prin intermediul unor guverne străine care au legături atât cu SUA, cât și cu Rusia. 

"Putin și armata rusă, nu vor să își extindă și mai mult în teritoriul ucrainean", a declarat un oficial internațional nedeclarat pentru New York Times.

Rusia, gata de discuții

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Rusia este pregătită pentru discuții, dar numai pentru "atingerea propriilor obiective".

Nu există niciun motiv pentru a începe negocieri de pace cu Ucraina în acest moment, a declarat Peskov reporterilor la 20 decembrie.

Perspectiva unor negocieri de pace, inclusiv schimbul de teritoriu pentru pace sau alte concesii semnificative, este în general nepopulară în rândul populației ucrainene.

Un sondaj de opinie publicat în decembrie 2023 a arătat că 74% dintre ucraineni erau împotriva unor astfel de concesii teritoriale cu Rusia în schimbul păcii.

De asemenea, liderii ucraineni și occidentali au declarat în mod repetat că nu cred că Rusia este interesată de negocieri de pace de bună credință.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te